"Elmondom hát mindenkinek" Karinthy
2010. július 08. írta: stephy-alias:Nászta Katalin

"Elmondom hát mindenkinek" Karinthy

Mikor gyermek voltam, mindenkinek el szerettem volna mondani valamit.

Ahogy nő az ember, úgy szűkül a kör, akinek mondani szeretne valamit. És miért? Mert egyre kevesebb embertől reméli a megértést. Végül is ez a mozgatórugója? Hogy ha megértik, elmondom, ha nem , nem?

Az is fontos, mit akar mondani az ember.

A teljes beszűkülés pedig az, hogy senkiről sem képzeled, hogy meg tudna érteni, hát senkivel sem közlöd a mondandód. Önmagad Istene leszel.

Silány kis istenség. A kis herceg találkozott egy ilyen királlyal egyik bolygón... Meghatározza a mondandómat az elképzelt közönség. Mert végül is a szájuk íze szerint igazítom az üzenetet?

Nem, de mégis.

Adja Isten, hogy, ahogyan Pál apostol írta a Szent Szellem által, úgy legyek én is, a zsidónak zsidó, a görögnek görög, stb, és eközben az üzenet maga ne szenvedjen csorbát.

Számítok én ebben a folyamatban? Feltétlenül, mert nem kell eltörni az edényt, amiből kiöntjük a vizet. Jó lesz az a következő alkalomra is.

A Galatákhoz írt levelet olvastam és egészen felszabadított.

Nincs mitől félnünk!

A bejegyzés trackback címe:

https://aharmadiknaponalegnehezebb.blog.hu/api/trackback/id/tr982137630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása