Isten nem személyválogató
2010. szeptember 10. írta: stephy-alias:Nászta Katalin

Isten nem személyválogató

"36. Ekkor elbocsátván a sokaságot, beméne Jézus a házba. És az ő tanítványai hozzámenének, mondván: Magyarázd meg nékünk a szántóföld konkolyáról való példázatot.

37. Ő pedig felelvén monda nékik: A ki a jó magot veti, az az embernek Fia;

38. A szántóföld pedig a világ; a jó mag az Isten országának fiai; a konkoly pedig a gonosznak fiai.

39. Az ellenség pedig, a ki a konkolyt vetette, az ördög; az aratás pedig a világ vége; az aratók pedig az angyalok.

40. A miképen azért összegyűjtik a konkolyt és megégetik: akképen lesz a világnak végén.

41. Az embernek Fia elküldi az ő angyalait, és az ő országából összegyűjtik a botránkozásokat mind, és azokat is, a kik gonoszságot cselekesznek,

42. És bevetik őket a tüzes kemenczébe: ott lészen sírás és fogcsikorgatás.

43. Akkor az igazak fénylenek, mint a nap, az ő Atyjoknak országában. A kinek van füle a hallásra, hallja.

Máté 13:36-43

Ami feltűnik: az angyalok Isten országából gyűjtik össze a botránkozásokat, és azokat, akik gonoszságot cselekednek. Kik tartoznak Isten országába? A Jézus Krisztusban hívők. Tehát jogos, hogy nem mindenki, aki azt mondja: Uram, Uram, megy be a menny királyságába, csak akik cselekszik az Ő akaratát. Tehát jogos, hogy amíg itt vagyunk a földön féltenünk kell és őriznünk az "üdvösségünket", ami már készen van, mert még nem tartunk az utunk végén. És a megbotránkozást csak az okozhatja, akitől elvárják a tökéletességet!

"34. Ne gondoljátok, hogy azért jöttem, hogy békességet bocsássak e földre; nem azért jöttem, hogy békességet bocsássak, hanem hogy fegyvert.

35. Mert azért jöttem, hogy meghasonlást támaszszak az ember és az ő atyja, a leány és az ő anyja, a meny és az ő napa közt;

36. És hogy az embernek ellensége legyen az ő házanépe.

37. A ki inkább szereti atyját és anyját, hogynem engemet, nem méltó én hozzám; és a ki inkább szereti fiát és leányát, hogynem engemet, nem méltó én hozzám.

38. És a ki föl nem veszi az ő keresztjét és úgy nem követ engem, nem méltó én hozzám." Máté 10:34-38

Ezt sem szabad elfelejteni! Tehát méltóvá kell lennünk Hozzá! Illőnek kell lennünk Hozzá! Még csak a jeggyűrűt kaptuk meg a Szent Szelleme által. Még nem vagyunk a mennyegzőn. Onnan is kivethetnek ugyanis.

"8. Akkor monda az ő szolgáinak: A menyegző ugyan készen van, de a hivatalosok nem valának méltók. 9. Menjetek azért a keresztútakra, és a kiket csak találtok, hívjátok be a menyegzőbe. 10. És kimenvén azok a szolgák az útakra, begyűjték mind a kiket csak találtak vala, jókat és gonoszokat egyaránt. És megtelék a menyegző vendégekkel. 11. Bemenvén pedig a király, hogy megtekintse a vendégeket, láta ott egy embert, a kinek nem vala menyegzői ruhája. 12. És monda néki: Barátom, mi módon jöttél ide, holott nincsen menyegzői ruhád? Az pedig hallgata. 13. Akkor monda a király a szolgáknak: Kötözzétek meg a lábait és kezeit, és vigyétek és vessétek őt a külső sötétségre; ott lészen sírás és fogcsikorgatás. 14. Mert sokan vannak a hivatalosok, de kevesen a választottak. " Máté 22:8-14

A bejegyzés trackback címe:

https://aharmadiknaponalegnehezebb.blog.hu/api/trackback/id/tr682285088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsolt520 (Kovács Zsotza Zsolt) · http://zsotza.blogspot.com 2010.09.15. 15:06:19

>>" 11. Bemenvén pedig a király, hogy megtekintse a vendégeket, láta ott egy embert, a kinek nem vala menyegzői ruhája. 12. És monda néki: Barátom, mi módon jöttél ide, holott nincsen menyegzői ruhád? Az pedig hallgata. 13. Akkor monda a király a szolgáknak: Kötözzétek meg a lábait és kezeit, és vigyétek és vessétek őt a külső sötétségre; ott lészen sírás és fogcsikorgatás."<< Én ezt úgy értem,hogy a mennyegzőről kivitt ember lehet,hogy "egyháztag" volt,-vagy maga módján vallásos,-de nem tért meg sohasem,nem volt újjászületett. Eddig jutottam el én.

petya1962 2010.09.27. 07:03:29

Kik a hivatalosak? És kik azok, akik méltatlanok?

Azt gondolom, azt értettem meg az Igéből, hogy van Istennek egy népe, amely eredendően az övé, s van egy szerzett népe. Az egyik a zsidó nép, a másik pedig az a nép, amely válaszolt Isten hívására, amely az Úr Jézus Krisztusban érkezett.

Én magamat ez utóbbiba sorolom. Ott voltam a keresztúton, ott bolyongtam céltalan, üresen, s Ő megszólított egy napon valamikor 1990-ben, célt adott a céltalan életembe, az üres életemet megtöltötte önmagával, beszennyezett ruhámat pedig megtisztította.

Az, hogy méltó vagyok-e hozzá? Méltó-e a tékozló fiú, hogy belépjen atyja házába, mint fiú? Az ige arról győz meg, hogy nem, mégsem úgy térünk be oda, mint egy a béresek közül, hanem amikor betérünk oda, akkor ünnep van...

stephy-alias:Nászta Katalin · http://aharmadiknaponalegnehezebb.blog.hu 2010.09.27. 08:00:53

Van Istenben olyan, amit nem jelentett ki? Igen. De ami szükséges számunkra, azt tudomásunkra adta.Istennek van választott népe, és ezek azok, akik hisznek Benne. Ez akkor is így volt,az Ószövetség idején, és most is. A hitből valók Ábrahám fiai. Éppen azért eshettünk bele a kegyelmébe, mert a saját választott népe elfordult Tőle. De, mivel Isten hű saját szavához, a maradék közülük is meg fog térni. Addig is, amíg ez bekövetkezik, elhívott minket. És minket is már az anyánk méhében kiválasztott. Ő választott. Mi csak válaszoltunk a hívására. A dicsőség ezért is az övé. De épp úgy, ahogy a saját népét is elutasította, mint népet, ideiglenesen, bennünket is elutasíthat, ha nem talál hitben. Felöltöztet ünnepi ruhában, amikor majd odaérünk Hozzá. Velünk van már, de mi még nem vagyunk Nála egészen. Ezt a földi sátorházunkat, testünket, lelkünket kell nekünk ünneplő díszbe öltöztetni, és ez csak Vele megy, ha elhisszük, hogy már itt a földön járhatunk, élhetünk úgy, ahogyan Ő maga,Jézus Krisztus. Ha nem törekedünk a tökéletességre, hittel, hiszen mindenre van erőnk a Krisztusban, akkor nem hisszük azt, hogy nekünk ez is lehetséges.Általa.
süti beállítások módosítása