Máté evangéliuma, folytatás
2010. szeptember 25. írta: stephy-alias:Nászta Katalin

Máté evangéliuma, folytatás

"Ne adjátok azt, ami szent, az ebeknek, se gyöngyeiteket ne hányjátok a disznók elé, hogy meg ne tapossák azokat lábaikkal, és néktek fordulván, meg ne szaggassanak titeket." Máté 7:6

"A mely városba vagy faluba pedig bementek, tudakozzátok meg, ki abban méltó; és ott maradjatok, a míg tovább mehettek. Ha pedig bementek a házba, köszöntsétek azt. És ha méltó a ház, szálljon a ti békességtek reá; ha pedig nem méltó, a ti békességtek rátok térjen vissza. És ha valaki nem fogad be titeket, és nem hallgatja a ti beszédeteket, mikor kimentek abból a házból, vagy városból, lábaitok porát is verjétek le." Máté 10:11-14.

És tovább, az egész fejezet.

Isten féltő szeretetéről tanuskodnak mind ezek a beszédek. Mert, ha a disznók (hitetlenek) elé vetjük azt, amit az Úr az övéinek jelent ki csupán - nekünk rontanak és megszaggatnak. Az Úr pedig ettől óvna bennünket. És ahol nem fogadják a mi beszédünket, ott nincs keresnivalónk. Azokon már ítélet van!

Ki érthetné ezt, rajtunk - hívőkön kivül? Hiszen a világ vesztébe rohan. Ha mi, az Úrral, nem vagyunk képesek megállítani őket, akkor kicsoda?

Hagyni kell őket. Az Úr sem erőltetett senkit. Minket pedig óv. Minket véd. Akiket elhívott, akik válaszoltak a hívására, akik követik Őt, akik Vele járnak, akik nem ebben a világban keresik a boldogulásukat, akik látnak, akiknek van reménységük a halálon túl is, akik már"meghaltak" ennek a múlandóság, rothadás alá vetett világ számára.

A bejegyzés trackback címe:

https://aharmadiknaponalegnehezebb.blog.hu/api/trackback/id/tr202321683

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsolt520 (Kovács Zsotza Zsolt) · http://zsotza.blogspot.com 2010.09.25. 09:44:22

Isten adjon bölcsességet,és bátorságot hogy az Igét alkalmazzuk,-jól-a gyakorlatban!

petya1962 2010.09.25. 14:45:47

Csak egy kérdés...
Mit takar az ige az igazgyöngyök kifejezés alatt:
******Mt 7:6 "Ne adjátok oda a kutyáknak azt, ami szent, gyöngyeiteket se dobjátok oda a disznók elé, nehogy lábukkal széttapossák azokat, majd megfordulva széttépjenek titeket."*********

Oda akarok kilyukadni, hogy mikor kell otthagyni a hitetlent, s mikor kell kitartóan "vetni" az életébe...

Egyébként: Szeretettel köszöntelek itt a blogon.

stephy-alias:Nászta Katalin · http://aharmadiknaponalegnehezebb.blog.hu 2010.09.25. 19:28:47

Titus 3:10
"Az eretnek embert egy vagy két intés után kerüld."
Az ige megkülönböztet hívőt és hitetlent. Az Ige hívőknek megigazításra szól, a hitetleneknek pedig megtérésre. A hívők is sokfélék. Erről szólnak a Jelenések könyvében a gyülekezeteknek adott intések.Az otthagyás alatt azt értem, hogy nem kell győzködni azt, aki konokul ellenáll az igének.Imádkozom érte, míg a Szent Szellem indít. De rábízom az Úrra, majd Ő törődik vele, és eljuthat a megtérésre.
Az igazság, az "elválasztottság", amiben részesültünk felfoghatatlan egy újjá nem született ember számára. Az, hogy mi "szenteknek" neveztetünk az Ige szerint, az fölháborító egy hitetlen számára. Ez is egy gyöngy. Aki az Úré, az a "ruháját" készítgeti. Ez sem érthető egy hitetlen számára. ha megtér, és az Úr kegyelmét megízleli, akkor jön a "vetés" az életébe. És még ebben is - főleg ebben! - a Szent Szellemre kell hagyatkozni, hiszen Ő vezet el minden igazságra mindannyiunkat. Én csak edény lehetek, lámpás, de aki bennem világít, az Úr az, az Ige az, a Szent Lélek általi mennyei beszéd az.
És Isten áldjon téged is, kedves Petya.
Csak azt ne gondold, hogy én azt gondolom, hogy már tökéletes vagyok.
Megragadott az Ige igazsága, és egyedül ez ad békességet, megnyugtató bizonyosságot, és ez mutat utat számomra ebben a világban.

Zsolt520 (Kovács Zsotza Zsolt) · http://zsotza.blogspot.com 2010.09.25. 22:41:21

Legfőképpen a megváltás (a keresztről szóló beszéd) ami feltüzeli a hallgatót általában (negatív-vagy-pozitív értelemben). Ha látom,hogy cinikus a beszélgetőtársam,amikor a hit dolgairól próbálok beszélni (természetesen nem "lerohanva"),akkor nem "szórom a gyöngyöket".

petya1962 2010.09.27. 06:46:09

Köszönöm szépen.
Csak azért kérdeztem, mert a mindennapokban két dolog feszül az embernek:
1./ A misszióparancs. Ez nem kérés, hanem parancs...
2./ A tapasztalat, amikor az ember azt látja, hogy no, most kell abbahagyni, mert az illető nem szivacs, hanem átmegy gúnyos elutasítóba...
süti beállítások módosítása