Bemerítkezés, ujjászületés, folytatás...
2010. november 20. írta: stephy-alias:Nászta Katalin

Bemerítkezés, ujjászületés, folytatás...

Nem maga az a tény, hogy bemerülsz a vízbe, szül újjá téged, hanem az a hit, ami a szívedben van Isten Igéje iránt, az Ő Szavának való engedelmesség által Isten szül újjá téged, mert megtetted, amit mondott.

Ha úgy tetszik, ez a "butaság", ami Naámánt arra bírta, hogy abban a vízben merüljön alá hétszer, amit a próféta mondott neki. A bolondságnak tűnő beszéd, ami felülírja az okos ember elképzeléseit.

"E világ bolondjait választotta ki magának az Isten..."

"Isten bolondsága erősebb az embereknél..."

"Tetszett az Istennek, hogy az igehirdetés bolondsága által tartsa meg a hívőket..."

Pici dolog, az ember esze nem érti - de Isten épp ezt nézi, mi van a te szívedben, hiszel-e az Ő Beszédének, aki annyi bizonyságot adott maga felől, és megteszed-e amit mondott?

Így van a nyelveken szólással is. Nevetségesnek tarthatod, de a Mindenható Isten ítélete ez az ember nyelvén, ami olyan okosakat tud mondani, s annyi mindent tud építeni a szavaival - de magát az embert tönkreteszi, az Istent kikerüli, (ha tehetné, de úgysem tudja) az embert Istentől elválasztja, mert önmagában bízik. Isten pedig adta azt a nyelvet, amit nem érthetsz. Ő látja a te szívedet, s aki Neki hisz és engedelmeskedik Neki azt Ő felépíti.

Isten bolondsága erősebb az embereknél.

Az Úr Jézus egész földi pályafutása alatt a legvilágosabb, legértelmesebb, legmélyebb kijelentéseket osztotta meg Istenről és az emberről. És ennek igazságát a kereszten bizonyította be, mikor engedte, hogy megfeszítsék. Meghalt ennek a világnak. Legyőzte ezt a világot, annak minden okosságával, bölcsességével, minden tudományával, minden felismerésével együtt,

és feltámadt.

Ezzel pedig azt üzeni, hogy ez a világ mindenestül elmúlik, minden hiábavalóságával.

De új élet, nem evilági vár ránk, akik hiszünk ennek az isteni "bolondságnak".

De ez érthetetlen a világ számára, a hitetlen számára, mert be van zárva ebbe a világba, és csak ebben a világban létező dolgok segítségét tudja felhasználni. Az ember értelme is vak Istenre. Csupán a szelleme nyitott, a lelkiismeretén keresztül hallhatja meg Isten hívó szavát. Mindig Isten hívó Szavát.

Jézus Krisztus Isten hívó Szava.

Ezért beszél a kereszthalála nekünk mindenről, ami Istennel kapcsolatos. Ezért nem lehet másként közeledni Istenhez, csakis Jézus Krisztuson keresztül. Mert Ő az ajtó abba a világba, amit Isten országának nevez a Biblia, Ő Isten Szava.

Ezért hiába hívunk bárkit a gyülekezetbe, ha nem Isten hívó szavára jön, semmit sem fog találni köztünk. Ha nem Istent keresi, nem fog találkozni vele.

Nekünk ezért kell mindig Jézus Krisztusról, mint megfeszítettről prédikálni, mert mindig Ő az ajtó. Mindig arról van szó, hogy csak Rajta keresztül mehet be Isten országába az ember. Őt nem lehet kikerülni. Az Ő kereszthalála beszél nekünk e világ elkárhozott valóságáról, és a mennyeiek örökkévalóságáról. Az Ő kereszthalála beszél nekünk e világ rothadandóságáról, az ember gonoszságáról, az Isten kegyelméről, az igazságosságról, a bűn és büntetés, a halál és az élet dolgairól. Csak Rajta keresztül, csak Általa érthetjük meg, és csak azok, akik már újjászülettünk az Ő kegyelméből, az Ő beszédét befogadva, Isten országának titkait.

Titkait, mert el vannak rejtve a hitetlenek elől. De van egy ajtó, akin át be lehet jutni, és a titkok megismerhetőek lesznek. Ez az ajtó Isten Fia: Jézus Krisztus, a Messiás, a Felkent, a Küldött, aki Megváltott bennünket e hiábavaló életből, ami a halálra hanyatlik, és örök életet szerzett nekünk, önmagát adva értünk.

Ezért minden bűn, amit elkövetünk, ellene követjük el, aki értünk az életét adta egyszer s mindenkorra.

Ezért minden bűnt Ő bocsáthat és bocsát is meg nekünk.

Ő az üdvözítőnk, az üdvösségünk. Őbenne vagyunk feltámadva, Őbenne van életünk örökké, Őbenne van gyógyulásunk, csakis Őbenne.

A bejegyzés trackback címe:

https://aharmadiknaponalegnehezebb.blog.hu/api/trackback/id/tr942460637

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása