Isten választ
2011. június 25. írta: stephy-alias:Nászta Katalin

Isten választ

Az Ap.csel.2:38-ban mondja Péter:

"Péter pedig monda nékik: Térjetek meg és keresztelkedjetek meg mindnyájan a Jézus Krisztusnak nevében a bűnöknek bocsánatjára; és veszitek a Szent Lélek ajándékát."

És a Róma 11:7.ben pedig Pál írja:

"Micsoda tehát? A mit Izráel keres, azt nem nyerte meg: a választottak ellenben megnyerték, a többiek pedig megkeményíttettek:"

De a Róma 9:23-24 is megerősíti ezt:

"És hogy megismertesse az ő dicsőségének gazdagságát az irgalom edényein, melyeket eleve elkészített a dicsőségre, mit szólhatsz ellene? Akikül el is hívott minket nemcsak a zsidók, hanem a pogányok közül is,"

Amiből csak azt akarom megerősíteni magamnak, hogy a választás Istené, a megtéréssel és megkeresztelkedéssel minden hívő meg is kapta a Szent Lélek ajándékát.

Ezt mindenkinek fel kell ismernie magában, és Isten gondoskodik arról, hogy felismerd, mert nem tudsz majd nem "élni" vele, amiért "támadni" fognak, de ez Isten akarata szerint történik, mert a szenvedés is hozzátartozik az Úr követéséhez ( " Ha pedig gyermekek, örökösök is; örökösei Istennek, örököstársai pedig Krisztusnak; ha ugyan vele együtt szenvedünk, hogy vele együtt is dicsőüljünk meg." Róma 8:17).

Az ígéret fiai vagyunk :" Azaz, nem a testnek fiai az Isten fiai; hanem az ígéret fiait tekinti magul." Róma 9:8

"Mi pedig, atyámfiai, Izsák szerint, ígéretnek gyermekei vagyunk." Galata 4:28

Isten beszéde nem e világi. Ezért ez a világ mindig is üldözni fogja azokat, akik mondják Isten beszédét.

"Mert nem a törvény által adatott az ígéret Ábrahámnak, vagy az ő magvának, hogy e világnak örököse lesz, hanem a hitnek igazsága által." Róma 4:13

"Azért hitből, hogy kegyelemből legyen;" Róma 4:16/a

Tehát van kiválasztás, eleve elrendelés, van hitből való igazság, kegyelemből, és van szenvedése a Jézus Krisztusban hívőnek.

Ami a hitünk témája és amiért küzdenünk kell: megmaradni a kegyelemben:

"Tekintsd meg azért az Istennek kegyességét és keménységét: azok iránt akik elestek, keménységét; irántad pedig a kegyességét, ha megmaradsz a kegyességben; különben te is kivágatol." Róma 11:22

Nem az a dolgom, hogy hasonlítsak a világhoz, hiszen már meghaltam számára, hanem, hogy mennyei ábrázatom legyen. És ezt csak a másik mennyei ábrázatú fogja felismerni. Ha ezt tudatosítom magamban, és azt, hogy a Szent Szellem ajándékát megkaptam már megtérésemkor, akkor mindent kibírok.

Mert a választás Istené, "nem azé aki fut".

"...most is van maradék a kegyelemből való választás szerint." Róma 11:5

"...Könyörülök azon, akin könyörülök, és kegyelmezek annak, akinek kegyelmezek. 16. Annakokáért tehát nem azé, aki akarja, sem nem azé, aki fut, hanem a könyörülő Istené. " Róma 9:15/-16

A bejegyzés trackback címe:

https://aharmadiknaponalegnehezebb.blog.hu/api/trackback/id/tr843013128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása