Naplófülek
2024. február 05. írta: stephy-alias:Nászta Katalin

Naplófülek

  

 

A face minden rossz versek helye is. Csuklógyakorlatok köszöntenek használt sorokon lelkendezőket. Megpöccent bennük valamit, ami máris „szív” - nek hívatik. A verset, ami sosem évül, prózában is énekel, lágyan/keményen, ahogy szükség kéri – azt kivetik vagy be sem fogadják. 

 

*

A Miatyánk imája dalkíséret nélkül, csupaszon, magára, örökkévalót ígér, kijelent. Nincs, nem lehet ellene apelláta. Ma reggel újraolvastam a Máté 6.- ot.

 

*

Könyörülj, Uram szolgádon, ki halott –

 

(február három)

 

Nem tehetek róla, von vállat bennem a gond. Tragédiába fúl minden emberi kezdemény. Muszáj hangosan kiáltani. Hallják meg a süketek, akik bedugták füleiket, lássák meg a vakok, akik eltakarták szemeiket, érezzék át az érzéketlenek, akik kivonták magukat a forgalomból, nem kértek az élet nehézségeiből, csak a habot nyalták róla, a desszertből csipegettek, a vonalaikra ügyeltek, a kinézetre gyúrtak.

 

VAN ISTEN! Járt már itt és VISSZAJÖN!

Készülj a találkozásra.

 

(február öt)

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://aharmadiknaponalegnehezebb.blog.hu/api/trackback/id/tr8018318933

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása