Mindennapi.hu
2011. július 15. írta: stephy-alias:Nászta Katalin

Mindennapi.hu

Keresztény hittérítési kódex született.

"Az öt oldalas magatartási kódexet, amelyet 2005 óta tárgyalnak, az Egyházak Világtanácsa (WCC), egy magas rangú római katolikus prelátus és a Világ Evangéliumi Szövetsége (WEA) tagjai mutatták Genfben."

"Az új kódex szerint, amelyet a genfi székhelyű, számos protestáns és ortodox egyházat egyesítő WCC támogat, a keresztény hitre való térítés a Szentlélek munkája. Ugyanakkor a keresztényeknek szeretettel, együttérzéssel, alázattal kell lenniük más vallások iránt és nem szabad arrogánsnak, lekezelőnek és becsmérlőnek lenniük. Minden esetben tiszteletben kell tartaniuk az emberi méltóságot – áll a kódexben."

Ma olvastam a mindennapi.hu keresztény internetes oldalon a fent bemásolt információkat.

Ez, és az új egyházi törvény kapcsán gondolom a következőket:

Amikor hirdetjük az evangéliumot, azaz bizonyságot teszünk a hitünkről, óhatatlanul szembekerülünk a más hitet gyakorlókkal, akik támadásként élik meg a mi "meg"-vallásunkat a saját hitükkel szemben. T.i. az evangélium csak azoknak örömhír, akik hisznek is benne, a többiek számára "halál illata" ahogy az írás is mondja.(2.Korinthus 2:15-16)

Ez annyira egyértelmű, hiszen maga a Megváltó sincs már itt a földön, csak az Ő Szelleme által, aki azokban lakozik, akik hisznek Benne.

A következő pedig: Istennnek egy egyháza van, azok, akik Jézus Krisztusban hisznek, akik újjászülettek víz és Szellem által, akiket elpecsételt az Úr, akiket a Szent Szellem (Lélek) vezet.

Ez pedig mindjárt világosabban körülhatárolja, kik tartoznak a Gyülekezetbe.

Egyetértek azokkal, akik vallják, hogy az Ige Szavának engedelmeskedni kell, az pedig világossá teszi: aki hisz és megkeresztelkedik, üdvözül.

Egyetlen "bolondságot" kíván tőlünk az Úr. Higgyünk az Ő Szavának, és tegyük meg, amit mondott.

És akkor, de csakis akkor, maga a Szent Lélek evangélizál rajtunk keresztül, ami egyesek számára erőszakosnak, mások számára örömtelinek bizonyul majd.

Nem kell attól tartanunk, hogy a társadalom nem minősít bennünket egyháznak. Ez lesz az igazi pecsétünk az Úrban, hogy üldözni fognak.

Tényleg nincs idő kevésbé lényeges dolgokon vitázni nekünk keresztényeknek, viszont abban, amire eljutottunk egységben kell lennünk.

Erre kell felkészülnünk. Jakab intése igazán időszerű: "Közeledjetek az Istenhez, és közeledni fog hozzátok. Tisztítsátok meg kezeiteket, ti bűnösök, és szenteljétek meg szíveiteket ti kétszívűek." Jakab 4:8

Az Úr maga figyelmeztetett előre, hogy nehezek lesznek az utolsó idők. Kitartani pedig azt jelenti, hogy nem adjuk fel a hitünket. Képviseljük bárhol, bármikor. És ügyelünk arra, hogy ne adjunk okot az ellenségnek a "jogos" szidalmazásra. Mert ha vétkezünk, és ezért szenvedünk, akkor mennyivel vagyunk különbek a többieknél?

Uram, bocsáss meg, és erősíts meg újból bennünket, hogy ellenálljunk a gonosznak, és életünket sem kímélve tegyünk bizonyságot Rólad az emberek előtt.

A bejegyzés trackback címe:

https://aharmadiknaponalegnehezebb.blog.hu/api/trackback/id/tr43069019

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása