"Szentség nélkül senki sem látja meg az Urat."
2011. augusztus 29. írta: stephy-alias:Nászta Katalin

"Szentség nélkül senki sem látja meg az Urat."

Mikor befogadtuk az Urat a szívünkbe, hatalmat kaptunk arra, hogy Isten gyermekei legyünk. Lehetőséget. Jakab nem írná, hogy "szenteljétek meg szíveiteket, ti kétszívűek" - ha nem lenne szükség rá: a megtérteknek! Pál nem írná, hogy "ne társalkodjatok azzal, aki atyafi létére parázna vagy csaló, vagy bálványimádó vagy szidalmazó, vagy részeges, vagy ragadozó" - ha nem lenne szükség megigazítani magunkat állandóan, folytonosan cselekedetekkel, döntésekkel, elhatárolódásokkal mindentől, ami tisztátalannak látszik akár, ami bűn.

Alkalmassá tétettünk, hogy új szövetség szolgái legyünk. Kaptuk a Szent Lélek zálogát. Nem írná, ha nem lenne szükség a mi cselekedeteinkre, hogy : "Kísértsétek (próbáljátok) meg magatokat, ha hitben vagytok-é. Magatokat próbáljátok meg. Avagy nem ismeritek-é magatokat, hogy a Jézus Krisztus bennetek van? Kivévén, ha méltatlanok vagytok." 2 Kor. 13:5.

"De ti nem vagytok testben, hanem lélekben, ha ugyan az Isten Lelke lakik bennetek. Akiben pedig nincs a Krisztus Lelke, az nem az övé. Hogyha pedig Krisztus ti bennetek van, jóllehet a test holt a bűn miatt, a lélek ellenben élet az igazságért." Róma 8:9-10.

"Titeket is, kik hajdan elidegenültek és ellenségek valátok gonosz cselekedetekben gyönyörködő értelmetek miatt, most mégis megbékéltetett. Az Ő emberi testében a halál által, hogy mint szenteket, tisztákat és feddhetetleneket állasson titeket Ő maga elé: Ha ugyan megmaradtok a hitben alaposan és erősen, és el nem távoztok az evangélium reménységétől, amelyet hallottatok, amely hirdettetett minden teremtménynek az ég alatt, amelynek lettem én, Pál, szolgájává. Most örülök a ti érettetek való szenvedéseimnek, és a magam részéről betöltöm a mi híja van a Krisztus szenvedéseinek az én testemben az Ő testéért, a mi az egyház; A melynek lettem én szolgájává az Isten sáfársága szerint, a melyet nékem adott ti rátok nézve, hogy betöltsem az Isten ígéjét, Tudniillik ama titkot, mely el vala rejtve ősidők óta és nemzetségek óta, most pedig megjelentetett az Ő szenteinek, A kikkel az Isten meg akarta ismertetni azt, hogy milyen nagy a pogányok között eme titok dicsőségének gazdagsága, az tudniillik, hogy a Krisztus ti köztetek van, a dicsőségnek ama reménysége: A kit mi prédikálunk, intvén minden embert, és tanítván minden embert minden bölcseséggel, hogy minden embert tökéletesnek állassunk elő a Krisztus Jézusban; Kolossé 1:21-28.

Tehát tökéletesednünk kell, tanulnunk kell, engedelmeskednünk kell, mindezt hitből -és meg kell szentelődnünk, el kell hagyni a bűneinket, a bűnösöket is, ha ragaszkodnak a bűneikhez, mert akkor lakik a szívünkben a Krisztus Jézus, ha méltókká tesszük magunkat erre, azaz, ha megtérünk bűneinkből, amiket ismerünk, amikről tudunk. Ezért kell tanítványokká lennünk.

A Biblia Isten Szava. Üzenete. És hogy érthetővé váljon számunkra - megtestesült az Ige Krisztusban. Ő benne lett minden Igenné és Ámenné. Minden ószövetségi ígéret és büntetés, harag és üdvösség Benne teljesedett be. Ezért kell Őt megismerni, mert Ő a kulcs, az Ajtó, az Atya-Isten megismeréséhez. Átokká lett értünk. Elszenvedte Isten minden haragját értünk. Nem boncolgatni kell, amit mondott, tett, hanem elhinni mindenestől. Bevenni. Befogadni. 2 Krónika 19:7; 5 Mózes 10:17; Ap.Csel. 10:34.

"Legyetek azért erősek a ti tisztetekben és az Úr mellette lesz az igaznak." 2 Krónika 19:11/b.

" Azért az Úr félelme legyen rajtatok, vigyázzatok arra, a mit tesztek; mert az Úrnál, a mi Istenünknél nincsen hamisság, sem személyválogatás, sem ajándékvétel. " 2 Krónika 19:7.

" És ha Atyának hívjátok őt, a ki személyválogatás nélkül ítél, kinek-kinek cselekedete szerint, félelemmel töltsétek a ti jövevénységtek idejét: " 1 Péter 1:17.

Tudom, hogy már írtam erről. Mégsem lehet eleget emlegetni...

A bejegyzés trackback címe:

https://aharmadiknaponalegnehezebb.blog.hu/api/trackback/id/tr703188905

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása