Az igazság
2012. január 31. írta: stephy-alias:Nászta Katalin

Az igazság

Az igazság maga Jézus Krisztus. Akik Benne vannak, igazságban vannak. Ez az IGAZSÁG egy ajándék. Ki kell csomagolni. Benne van minden, amire szükségünk van itt és a "más"világon. Rajta kívül minden ember hazug - minden hazugság és elenyészik.

Jézus Krisztus enyészhetetlen élet ereje szerint van. Lett. Lesz. Örökké.

A Biblia, az Ige kijelenti számunkra az igazságot. Nem tőlünk kérdezi. Nekünk mutatja meg, adja oda - megismerhetjük, élhetünk vele.

Tévelyegnek szívükben, akik nem ismerik Őt. A szívük viszi tévelygésbe őket. Az igazság nem kérdezi a szívedet, nem vár arra, hogy elnyerje jóváhagyásoddal az IGAZSÁG pecsétjét. Nem függ ember véleményétől, meggyőződésétől. Mi csak ragaszkodhatunk hozzá, megnézhetjük magunkat benne, kereshetjük, megtalálhatjuk, felismerhetjük. Ráismerhetünk.

Aki ráismer, az valahonnan emlékszik rá. Ez titok. Összefügg Isten jókedvével, kegyelmével, választásával. De a ráismerők is csupán sütkérezhetnek a világosságban, nem tőlük van AZ.

Az, hogy az igazság Jézus Krisztus, mindent közöl velünk, amire szükségünk van ahhoz, hogy bekerülhessünk az Igazságba. Hogy Isten igazsága lehessünk Jézus Krisztusban. / A megismerés vándorútján óhatatlanul versengésbe kerülünk testvéreinkkel, mert nem egyforma mértékben ismertük meg Őt, vannak fogyatkozásaink egymáshoz képest - ezért is van szükségünk egymásra, mert másképp nem jutunk el az igazság beteljesedett állapotára, a "teljes délig", az elragadtatás, a mennybejutáshoz méltó állapotra. Ezért is folyamat a megszentelődés. Ezért van szükségünk végig ezen az úton Isten irgalmára.)

Ahhoz, hogy megismerhessük, ki kell csomagolni az ajándékot. Ezt nem lehet megtenni, csak isteni eszközzel. Másképp nem is nyúlhatsz hozzá. Úgy járnál, mint Uzza, aki a frigyládát megérintette.

Egyik eszköze a kicsomagolásnak a vágy, szomjúság Isten után. Másik a nyitott szív. Ez nem kellemes érzés, kiszolgáltatott állapot (viviszekció=élveboncolás). Azután szükség van hitre, bizalomra is. E nélkül nem fogadható, nem vehető át az ajándék. És kell az engedelmesség, hogy a csomag minden részletét megismerhessük. A kitartás, hogy a "mindenre van erőm Krisztusban, aki megerősít" (belülről felövez erővel) igazsága miénk legyen.

A bejegyzés trackback címe:

https://aharmadiknaponalegnehezebb.blog.hu/api/trackback/id/tr124013513

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása