"...hanem táplálgatja és ápolgatja azt, miképen az Úr is az egyházat;" Ef.5:29/b Mindenikünknek pedig adatott a kegyelem a Krisztustól osztott ajándéknak mértéke szerint.
2012. augusztus 01. írta: stephy-alias:Nászta Katalin

"...hanem táplálgatja és ápolgatja azt, miképen az Úr is az egyházat;" Ef.5:29/b Mindenikünknek pedig adatott a kegyelem a Krisztustól osztott ajándéknak mértéke szerint.

Olvasom John Stott Az apostolok cselekedetei c. könyvét Pál Athénben elmondott prédikációjáról.

A teljes evangéliumot hirdette. Hogy van Isten, parancsolja, hogy megtérjen mindenki, mert egyszer megítéli a világot egy férfiú által, ez pedig Jézus Krisztus.

Mi is ezt kell hirdessük.

És olvasom Pál efézusbeliekhez írt levelét - mint Isten Igéjét. 

Azt mondja: "... Mindenikünknek pedig adatott a kegyelem a Krisztustól osztott ajándéknak mértéke szerint. " Ef. 4:7

Később pedig: "És Ő adott némelyeket apostolokul, némelyeket prófétákul, némelyeket evangyélistákul, némelyeket pedig pásztorokul és tanítókul: 
   A szentek tökéletesbbítése czéljából szolgálat munkájára, a Krisztus testének építésére: " Ef. 4:11-12

Aztán: "Akiből az egész test, szép renddel egyberakatván és egybeszerkesztetvén az Ő segedelmének minden kapcsaival, minden egyes tagnak mértéke szerint való munkássággal teljesíti a testnek nevekedését a maga fölépítésére szeretetben." Ef. 4:16/b

Mi következik mindebből? Hogy mindannyiunknak vannak ajándékai, ezeket használnunk kell, erre bátorítanunk kell egymást, és ez Isten mértéke szerint való.

De az egész levél arról is szól, hogy mindez azért adatott, hogy szentségben épüljön, erősödjön az egyház, nem a világ, hanem a kihívottak közössége, mert ez nekik szól, nem mindenkinek, csak aki igennel válaszolt Isten hívó szavára. És ha ismerjük ezt, akkor tudjuk, hogy nem lehet közösségünk a sötétség gyümölcstelen cselekedeteivel, hogy mi nem tartozunk a világhoz, bár benne élünk, hogy nekünk Isten az Atyánk, Jézus Krisztus testéhez tartozunk, aki Szent, aki tökéletes, aki Isten, aki Mindenható, Irgalmas, Könyörülő, de igazságos és eljön egyszer ítélni is.

Mindannyiunkat. Ítélete pedig igazságos lesz. Senkitől nem fog számon kérni olyasmit, amire nem hívta el. Amire nem adott neki ajándékot. De hogy mindannyiunknak adott ajándékot, ez biztos. Ez igen és ámen. És ezeket arra kell használjuk, hogy építsük az Ő testét, ami az egyház. Ez pedig egy közösséget jelent, látható formában mindenképpen. Mert Ő az övéihez szól, mint tanító, a világot általunk csak megszólítja, hogy térjenek meg, ez a parancsa, de tanítani nem őket fogja, hanem minket. Ránk vigyáz, minket épít, táplál, nem a világot, aki megfeszítette. A világ felé türelmet gyakorol.

Te nem így látod? Olvasd el az Apostolok cselekedeteit, és Pál leveleit. Ha már mindent tudsz Krisztusról... 

"Mert azt jól tudjátok, hogy egy paráznának is, vagy tisztátalannak, vagy fösvénynek, ki bálványimádó, nincs öröksége a Krisztusnak és Istennek országában. 
Senki titeket meg ne csaljon üres beszédekkel; mert ezekért jő az Isten haragja a hitetlenség fiaira. 
Annakokáért ne legyetek részesei ezeknek; 
 Mert valátok régen sötétség, most pedig világosság az Úrban: mint világosságnak fiai úgy járjatok. 
  (Mert a világosságnak gyümölcse minden jóságban és igazságban és valóságban van), 
  Meggondolván, mi legyen kedves az Úrnak. 
És ne legyen közösségtek a sötétségnek gyümölcstelen cselekedeteivel, hanem inkább meg is feddjétek azokat;" Ef. 5:5-11

A bejegyzés trackback címe:

https://aharmadiknaponalegnehezebb.blog.hu/api/trackback/id/tr34689833

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása