"Kiki a mely hivatásban hívatott el, abban maradjon." 1 Korinthus 7:20
2012. október 03. írta: stephy-alias:Nászta Katalin

"Kiki a mely hivatásban hívatott el, abban maradjon." 1 Korinthus 7:20

Csak ámulok és bámulok. Micsoda fantasztikus ötletei vannak Istennek! Előző bejegyzésem egy előadás Schlingloff Sándortól, aki üzletember. Jó egy éve pedig Szabados Ádám cikkéből mazsolázgattam, aki Kierkegaardról ír, tőle idéz. És azt látom: Istennek nincsenek korlátai. Ahogyan Ő megragad egy embert, az csodálatos produkciókat készít nekünk. Nálunk is, újabban erről is szólnak az állománygyűlések. Isten szereti az embert. Nem is gondoljuk mennyire. Sch.S. annyira közel hozta most újból a számunkra elérhető, megismerhető Teremtőt, hogy csak ámulok.

Bizony. A korlátok a mi fejünkben vannak.

És Isten lerombolja.

Van ez a www.maiige.hu c. lap. Gondoltam, úgy fogom elolvasni a mai üzenetet, hogy félreteszem minden előítéletemet. Ne én akadályozzam meg Istent, hogy megérthessem, mit akar mondani nekem. Mert végül is erről van szó. Állandóan én akarom megmagyarázni Neki, mi lenne nekem a jó.

És hát üzent. Elolvashatja bárki. Nekem üzent.

És ez benne van a Bibliában. Nem véletlenül vagyok az, aki vagyok, ott ahol vagyok, azokkal, akikkel vagyok. És ezt már felismertem régebb. Mégis, újra figyelmeztetni kellett engem. Mert Isten gyermeke vagyok, aki szeret és figyelmeztet. Úgy, ahogy Ő ismer engem, és engem ismerve tudja, hogyan kell nekem szólni, hogy megérthessem. És  nem volt türelmetlen. Neki van "ideje" ! Hát nem vicces? Nem írt le, hogy na akkor ennyi volt. 

És téged sem. Pont olyannak alkotott, amilyennek eltervezett. Tud rólad, téged, úgy ismer, ahogyan senki. 

Én is ajánlom:

www.istenletezik.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://aharmadiknaponalegnehezebb.blog.hu/api/trackback/id/tr994817114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

spearwort 2012.10.03. 21:45:50

Bejegyzésedre egy mosoly. :)

Határozottan sokat segít nekem ez az ember. Délelőttönként őt hallgatom. :) Jó az ÚR!

Én is azt hittem leírt.
De ma! 17 év után Újra megtértem. Ami eddig szanaszét állt bennem, most érthetően és logikusan, végre összeért. Szerintem még jó hosszú ideig fogom hallgatni, hogy megerősödjem.
:)

Oh jaj, nemcsak megtértem! De új élet kezdődött bennem.
Köszönöm neked is Kati! Minden imád!

Isten áldjon

stephy-alias:Nászta Katalin · http://aharmadiknaponalegnehezebb.blog.hu 2012.10.04. 06:53:05

Én pedig téged köszönlek az Úrnak!
Azt is csodálom Istenben, ahogyan Ő használja az embert, akit Ő teremtett, az evangélium hirdetésére. Ahhoz, hogy az üzletemberekhez is eljusson az örömhír ezt a "fickót" használja.
Bámulatos. Nagy ember ez, nem fickó, csak azért írtam, mert annyira tetszik az, ahogyan megközelíti az embert. Nyitogatja kérdéseivel az ablakokat a fejekben, szívekben, végül saját szívén is kitár egy-két ablakot...
Bennem is.

spearwort 2012.10.04. 08:11:45

Azt hittem könnyű az evangélium hirdetése, és csak bennem van a hiba, hogy ez nem megy olyan könnyedséggel. De rádöbbentettél, és ezt valahogy neked köszönhetem, hogy ez nem így van. Nem könnyű az evangéliumot hirdetni, és nagy csoda, minden egyes szó, amit ki tudunk mondani, az embereknek, Istenről.

Schlingloffban nekem is a filozófiai megközelítése tetszik, Platón, Szókratész, Pitagorász, a görög filozófusok jutnak eszembe, ahogy az agorán gondolkodnak, és az emberek hallgatják, sőt néha bele-beleszólnak egy-egy kérdéssel. Logikusan, érthetően, levezethetően: Isten létezik! Nem érzelmekkel közelíti meg, nem az Igét boncolgatja, hanem egész más úton, - nem prédikátor, nem tanító, nem próféta - egyszerűen a mai hangon, célba talál.

Semmi foltot nem találtam rajta, és már olyan régen vágytam egy ilyen megközelítésre is. Együtt azzal, hogy az ember erkölcsileg is feddhetetlen legyen. Belefáradtam a sok botrányba. Olyan tanítókat szeretnék, akik nem a hasukat szeretik, hanem igazán és őszintén beszélnek Istenről, tanítják az Ő Igéjét, bátran, félelemmentesen, erővel és hatalommal. Akarják és cselekszik az Ő akaratát.

Egyetlen egy kicsi botrányt sem akarok - hallani sem - az életemben többet. Egyetlen egy átverőt sem. Tisztán Őt, az Istent akarom! Aki gyermekével gyermeki odafordulással foglalkozik.

stephy-alias:Nászta Katalin · http://aharmadiknaponalegnehezebb.blog.hu 2012.10.04. 13:33:39

Egyetértek veled. Olyan jó, hogy pont azt írod le, amit én is gondolok.
süti beállítások módosítása