1 Korinthus 2:2
2013. február 05. írta: stephy-alias:Nászta Katalin

1 Korinthus 2:2

Mikor magunkról írunk, magunkat ajánljuk.(2 Korinthus 10:18 )De ez nem visz feljebb, legfeljebb vízszintesen valahova. Oda fel, ahova mindannyian vágyunk csak egy valaki vihet.

Ő is emberként jött közénk.(Filippi 2:6-8) Őt lehetett emberként is követni. Mégis arról tett bizonyságot, aki küldte. Az Atyáról.

Elveszettségünket ennél ékesebben semmi sem bizonyítja. Futunk fűhöz-fához, de nem lelünk nyugalomra. Mindenhol baj és nyomorúság. Kipottyantunk Isten jelenlétéből. 

Jézus épp azért jött, hogy visszaöleljen bennünket az Atyánk keblére. Ő az egyetlen ember, akit úgy követhetsz, hogy odajutsz, ahova vágysz: haza. Révbe. A biztonságba.

Hogy senkit nem találunk itt a földön, akiben tökéletesen megbízhatunk, csupán Őt, ez is azt igazolja, hogy mindannyian testvérek vagyunk, lehetnénk, egyikünk sem több a másiknál, pillanatnyi szerepünk különböztet meg egymástól csupán, de Ő az aki nem személyválogató, és egyformán számíthatunk a szeretetére. Soha nem leszünk irigyek a másikra, mikor Ő ölel és jutalmaz meg minket. Őnála mindig van, Őbelőle sosem fogy ki, és Őbenne mindenünk megvan. Őelőtte mi is azok lehetünk, akik vagyunk, szégyenkezés nélkül. Az Ő tanítása egyenlőkké tesz bennünket, mindannyiunkhoz egyformán szól, nincs kivételezés, szabályai egyformán érvényesek mindannyiunkra.

Vajha ezt megértenénk!

Írom a "könyvem". És ez jut eszembe, hiába magyarázza az ember a saját bizonyítványát. Az mindenkinek van. Valamilyen. De nekünk egy Emberünk van, aki a saját bizonyítványát úgy állíttatta ki, hogy ránk is érvényes.(Filippi 2:7-8) Ezért hát az út, a mi életünk útja nem vezet sehova, csupán az Övé. Ő az egyetlen, akinek tökéletes a bizonyítványa, aki a teljesítményével bennünket is kivásárolt, megváltott, megszerzett, visszaszerzett annak, akitől jött, aki értünk küldte: Isten, az Atyánk. Jézus testvérünkké lett, hogy kijárhassa az iskolát, amit dicsőségesen elvégzett. Mennyei értékelést kapott, a legnagyobbat, amit kaphat valaki. Ezért is hajol meg előtte minden térd.(Filippi 2:9-10) Úgy alázta meg magát, hogy lemondott eredeti dicsőségéről időlegesen, amíg elvégezte a mi feladatunkat, helyettünk.(Filippi 2:6;8) Anélkül, hogy kárhoztatott volna minket.(Róma 8:1) Igazi, tökéletes ajándékot kaptunk Tőle, Benne, Általa. Teljesen azonosult velünk. Mindent   teljesített. Nincs magasabb pontszám, annál, amit kaphatott. 

Minden kísérlet az életünk megírására, bemutatására halvány utánzata annak, amit Ő tett. Mi is, valami sejtés folytán, ezzel szeretnénk hasznára lenni az utókornak, felismeréseinket megosztva, hogy segítségére legyünk az utánunk jövőknek, de ezek csak vízszintes próbálkozások. Talán a hiányok, a lyukak, amiken keresztül elfolyt az életünk döbbenthetnek rá, hogy segítségre van szükségünk. Onnan fentről, ahonnan származunk. Csak elvesztünk, és valakinek meg kellene találnia minket. 

Az eszmélés folyamata ez. S mikor felébredünk, megtudjuk, hogy már megtaláltattunk, megváltattunk, és egyszerre boldogok leszünk, mint aki végre felébredt a lidérces álomból. Az Úr Jézus megszabadított bennünket.(Lukács 19:10)

Ennél több nincs.

A bejegyzés trackback címe:

https://aharmadiknaponalegnehezebb.blog.hu/api/trackback/id/tr855063438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

spearwort 2013.02.05. 20:23:44

Jaj nem tudom hányszor jövök vissza ... gondolkozom lehet-e, hogy linkeljem az én írásom is. Nem veszed-e tolakodásnak, zavarásnak, ha magamat "reklámozom"?

Tetszik, amit írtál. Mert Ő a cél. És olyan jó, hogy, ha együtt megyünk az uton, Ő az út. És ez az út a mennyei szeretet, ebben semmi kereskedői dolog nincsen. Ingyen van, az atyai ölelés.

Nehéz nekünk a mennyei dolgokat megértenünk, akik bele vagyunk ágyazva a világi szabályrendszerbe. Mindig azt várjuk mikor kell fizetni. Ebből származhat sok szorongásunk, talán, Istennel kapcsolatban is. Mert tudjuk semmi sincs ingyen, mindenért fizetünk.
Hát Istennek viszont soha. :) Ez a jó hír.
Ha akarnánk se tudnánk fizetni.

Erre kellene valahogy felszabadítani magunkat. Kérni Istentől? hogy végre zsigerileg is megértsük, ingyen adja.
Ahogyan az esőt a gabonára.

Talán az emberekkel kapcsolatos csalódásaink is úgy fordulnak vissza bennünk, hogy az is egy bizonyos keserű fizetség. Legalábbis én biztosan, hogy nagyon vehemensen fogom fel, ha bántottak vagy átvertek...
Tehát mindig mindenkinek fizetni. Ha jót adunk, akkor is megfizetettnek velünk kétszeresen mindent.
Tehát oda-vissza mindenért fizetni kell, és az ember ezt a dolgot, hogy Isten ingyen szeret, nem vág át, és nem fog vihogva kihasználni ha végre a kelepcéjébe belementünk, ezzel a megtéréses dologgal, fel se tudja fogni egy mai ember.
Ha meg is tér, még mindig retteg a haláltól... az jár a fejében ki tudja, teljesen kiszolgáltatva mit fog vele tenni az Isten? Na jó, ha egyáltalán gondol ilyenre egy mai ember.

A szerződésről gondolkozom mostanság. :)
Szövetségkötésről. Mit jelent - mennyei tiszta értelmében - szövetséget kötni az Istennel... pontosabban, Ő ajánlotta fel, ezt a Vele való szövetséget. Ingyen, szeretetből. Nem vár érte semmit se. A földi szövetségkötéseket keresztül-kasul kiismertük, össze-vissza meg is szegték, rajtunk is átgázoltak ezerszer, vajon milyen lehet a mennyei? :)

bocsánat, hogy megint ennyit írtam...

Ezt akartam linkelni, A keresztségről egy régebbi írásom, de most olvastam éppen újra, gondoltam megosztom:
testveremnek.blogspot.hu/2012/08/keresztsegrol.html

Hát szeretném már úgy érezni, nem csak beszélni róla, hogy
m e g t a l á l t a t t a m.
ez is egy tanítás, legalábbis úgy veszem most Tőle, egészen átadni magam az ÚRnak, másfajta módon mint eddig, ahogy Ő vezet, hogy oda is bevilágítson, ahová eddig még - talán - nem engedtem. Mert nem mertem, mindenben Reá támaszkodni. Igen kemény dolog ez. Nem is értem miért nem jelenik meg szemeink előtt, ? miért nem vigasztal meg, hanem hagyja, hogy lelkünk igazán vért izzadva tusakodjon: a hitért.
Oly jó látni testvéreinken, ezt a hitet. :) Vigasztaló, erőt adó.

stephy-alias:Nászta Katalin · http://aharmadiknaponalegnehezebb.blog.hu 2013.02.05. 21:27:06

Erre majd érdemben válaszolok, mert már késő van, és most olvastam, de a 3.keresztség fogalma megfogott... Eddig még így soha nem gondoltam rá, bár mindig ennek a hiánya bosszantott. Nagyon mélyen markolsz ezzel a bejegyzéseddel a dolgok lényegéből, hű, el is ámultam. Még újra kell olvasnom párszor, imádságos szívvel.

stephy-alias:Nászta Katalin · http://aharmadiknaponalegnehezebb.blog.hu 2013.02.10. 07:50:39

'nyugodt lesz az életed'
Ezt a blogot ajánlom neked olvasásra.
Kommentedben legalább három témát vetettél fel, és mindegyik kimerítő választ igényel.
Két utat-módot látok a kereszténység berkein belül: 1.üdvösség ingyen
2.üdvösség cselekedetekhez kötve
Ami engem zavar az, 1.ha az ember már üdvősséget nyert hit által, mi szüksége van cselekedetekre az üdvösséghez?
2. És ha üdvösséget nyert, miért nincsenek cselekedetei, amik erről tanuskodnának?
Hitem szerint mindenki valamilyen meggyőződés mentén éli az életét.
Akik már megtértek, ahogy le is vezetted a linkjeidben, azoknak biztonságuk van, nem kell várni arra, hogy megtaláltassanak, mert már meg is váltattak, tehát felesleges szenvedéseket okoz magának az ember ezzel a "várakozással".
Viszont, ha már hitre jutottam az üdvösség kérdésében, akkor a cselekedeteim a mennyből "eredeztetnek", onnan kapom a tanácsokat, ki ezt, ki azt, ebben vannak különbségek, de a bűn kérdésében egyértelmű a dolog:nem kell már bűnben élnünk, hiszen biztosak lehetünk, hogy ha elköltözünk erről a világról Hozzá érkezünk, ahol jutalom vár.Aki fél a haláltól nem lett teljessé az Istent szeretésben, az Istenben való hitben. Ezt jelenti az 1 János 4:15-19.
Ezért nincs szükség érzelmekre az üdvösséghez, csupán hitre. A hála is plusz adalék. A szeretet érzése is plusz, azaz következmény. De nem feltétel. Aki megtér, annak meg kell értenie, kicsoda Jézus Krisztus, és mit tett érte. Ez egyeseknél hosszú folyamat, másoknál rövidebb. De ez a tanítványság igazi tartalma: megismerni az "örök életünket".
És ha már tudjuk, hogy megkaptuk, akkor könnyebben ellenállunk a testi-földi indulatoknak, mert azt is tudomásul vettük, hogy semmi nem eshet meg velünk, amit Isten ne engedne meg. Valami célja van vele.
A szövetségkötés végleges, Isten részéről, mert a Fia vére rá a garancia. Részünkről csupán hitre van szükség hozzá. Jobb szövetség ez az ó-nál. Örökkévaló.
A szenvedés keresztsége - mostani látásom szerint - az, hogy a világ feszít minket keresztre, mert követjük az Úr Jézust.Kit hol, mennyire, ez is Isten akaratában van benne. Mert semmi sem történhetik velünk, amiről ne tudna. És ha megígérte, hogy kiment, meg is teszi. Van vége a próbáknak.
Ennyit tudtam most írni. Már itthonról. Köszönöm, hogy imádkoztál-imádkozol értem. Isten megjutalmaz érte.
süti beállítások módosítása