Pál első levele Timóteusnak 1:1-17
2013. szeptember 04. írta: stephy-alias:Nászta Katalin

Pál első levele Timóteusnak 1:1-17

A törvény jó. Nem az igazért van. Azokért, akik ellenkeznek az egészséges tudománnyal, akik megtapossák.

Pálon könyörült az Úr, mikor elhívta, mert tudatlanságból cselekedett.

2-3-szor inti Isten az embereket. Ha nem hajlik rá, eretnekként kell kezelni., alkalmazni kell vele szemben a törvényt. Ha hisz az evangéliumban, már nem kell betartatni vele azt, mert be fogja tartani magától, hitből.

Pál istenkáromló, erőszakoskodó voltát hosszan tűrte Isten, hogy mikor kegyelmet adott neki a megtérésre, példa legyen másoknak, akik majd hinni fognak Istenben arra, milyen hosszan vár ránk az Úr megtérésünk előtt, milyen a 180 fokos fordulat, a "pálfordulás", hogy amit előbb cselekedett már nem teszi, nem teheti.

Amikor a kovász bekerül a tésztába megdagad tőle, és ha nem ügyelünk, szétdurrantja. Nem lehet őrizgetni, pátyolgatni a bűnös életmódban maradtakat a gyülekezetben, mert az egészet megfertőzik. Ez az oka a hagyományos egyházak erejét vesztésének, ez az oka ama úrvacsorai parancsnak, hogy bűnnel együtt nem veheted, és ezért gyarapodnak a "szekta" jellegű kis egyházak, mert ők komolyan veszik az Igét.

A hívőknek nincs közük a hitetlenekhez, nincsenek közösségben velük.

Végre tiszta.

 A bűnt bűnnek kell nevezni, mert a törvénnyel élni kell, ez a társadalom váza - nem szabad félni, és úgy szeretgetni a bűnben élő hívőt, hogy szegény, még nem ismeri a kegyelmet azon a téren, Isten még nem nyitotta meg a szívét, várjuk ki, imádkozzunk érte, addig meg szeressük. Ő meg fittyet hány a megszentelődésre. Te meg "addigra" elveszíted szemed világosságát, megvakít a rosszul értelmezett  ige, és tönkremegy az életed.

A bűneink megvallása is azért fontos, hogy felismertesse velünk, mi az, ami szent, ami kedves Isten előtt, minek kell hátat fordítani, mit kell gyakorolni, mitől leszünk erős lelkű hívő emberek, mi az, ami megbetegít lelkileg, fizikailag, társadalmilag.

Ha valaki konokul ellene áll az evangéliumnak, azzal nem kell foglalkozni. Annak fel kell tartani a törvényt. Tartsa be. Különben megbüntetik. Nem lehet cinkosságot tartani vele.

Az imádságaink is le kell tisztuljanak. Van akiért könyörögni kell és van akiért hálát lehet adni. Nem kell összekeverni a dolgokat. 

A bejegyzés trackback címe:

https://aharmadiknaponalegnehezebb.blog.hu/api/trackback/id/tr305494489

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása