Radnóti és az Isten
2013. november 19. írta: stephy-alias:Nászta Katalin

Radnóti és az Isten

Szeretem, mikor valaki tanulni akar. Ez az a magatartás, amiben kíváncsiság, alázat van. Ezért minden, ami elárulja, nem tanult meg valaki helyesen írni, beszélni, érteni, azt jelzi nekem, hogy az nem volt sem kíváncsi, sem alázatos.

Mikor a Biblia azt mondja, a betű öl, nem a tudásra gondol. A tudás nem öl. Csak nem üdvözít. De itt a földön élhetőbbé teszi a létet.

Radnóti szobrát döntötték le! Egy zsidó költőét, aki háborúban halt meg, miközben verseket írt a fogságban!

Ez a pusztító indulat már nem emberi. Mikor azt pusztítja el, ami az ember legszebb sajátja, hogy alkotni tud a legembertelenebb körülmények között is. Kinek ártott azzal, hogy zsidónak született és verseket írt?  Milyen ember lett abból, aki a másikban semmit sem becsül? Mit értékel az ilyen? A halált? A gyilkosságot? Ez számára az élvezet?

Csak azért pusztít, mert ez neki élvezetet jelent?

Fiaim, rossz világba szültelek benneteket. Itt minden és mindenki el akar titeket pusztítani. Az irritálja, hogy vagytok. És ez ellen csak a bátor felvállalása lehet annak, akik vagytok.

Legyetek bátrak, szépet, okosat szeretők, a jóért mindig kiállók, ha el is pusztítanak. Mert értelmetlen az ember élete másként. Inkább haljunk meg tisztán, becsületesen, az igazságért harcolva, mint gyáva kukacként, aki fel sem fogja, ki az ellensége.

Ma, amikor az országunkból elmenekülnek a költők, írók, az értelmiség pedig gyáván meghunyászkodik a gyilkos ostobaság előtt, akik hallanak, látnak, értenek – nem hallgathatnak!

Ezékiel próféta Illés kettős kenetét, elhívását kapta, és senkitől, semmitől sem félt.

Ma, mikor nagyobb járt itt köztünk, mint ő, maga az Úr, aki szétosztotta a benne hívők közt elhívását, nem maradhatunk csöndben! Lázadjunk fel a gonosz erők ellen, és hirdessük Isten országát! Hogy legyen kegyelme ennek a maradéknak is, ha már Isten adott nekünk is belőle! Hátha észhez tér, hátha megtörik a szívük keménysége, hátha jobb belátásra térnek!

Ne zavarjon egyes papok, egyes keresztények tutyimutyisága, bűnössége, - keljünk fel és kiáltsuk szét a világon, hogy térjenek meg az élő Istenhez, mert nincs sok idő már, és eljön, aminek el kell jönnie, elmúlik ez a világ, és mindannyian meg kell álljunk majd Isten előtt, akár hittünk benne, akár nem, és számot kell adnunk az életünkről. Milyen jutalmat vár az, aki a mások életét is tönkretette a magáén kívül? 

A bejegyzés trackback címe:

https://aharmadiknaponalegnehezebb.blog.hu/api/trackback/id/tr735643369

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása