A szellemvilágról, az utolsó  napokról, Obama bejelentéséről
2014. január 29. írta: stephy-alias:Nászta Katalin

A szellemvilágról, az utolsó napokról, Obama bejelentéséről

Felöltözni a hit fegyverzetébe

( Efézus 6:11-17; nem test és vér ellen van tusakodásunk - Efézus 6:12; az utolsó napokban nehéz idők állnak be - 2.Timóteus 3:1.17; 2.Thessalonika 2:1-17; 1.Thessalonika 5:1-8; 1. Mózes 6:1-22; 1. Péter 3:22; Máté 24:37)

Mindezek az igék azért jutottak eszembe, mert Obama bejelentette, hogy igenis, tíz éve kapcsolatban állnak a földönkívüliekkel. Ha igaz, hogy bejelentette.

Az Ige, A Biblia beszél első, második, harmadik égről. Beszél démonokról, angyalokról, fejedelemségekről, akik a levegőégben vannak, ördögről, aki köztünk jár, lesvén, kit nyeljen el, beszél arról, hogy legyünk óvatosak, vigyázzunk a ruhánkra is... szóval ellenséges területen vagyunk, ahol szükségünk van fegyverzetre, védekezőre és támadóra is. És bár a győzelmünk garantált, a harcot nem kerülhetjük el.

Ezek az igék beszélnek nekünk arról, hogy van szellemvilág, nem csak az van, amit láthatunk, tapasztalhatunk, felfoghatunk, megvizsgálhatunk. Évekkel, évtizedekkel ezelőtt még ostoba, korlátolt vélekedésnek tartotta a világ a Biblia állításait, a tudomány kizárta a bibliai csodákat, stb.- Ma már az egész világon elterjedt, közismertté váltak a parafenomén, okkult praktikák, hitelt adnak az asztrológusoknak is, nem utasítják el még a földönkívüli élet lehetőségét sem.

És mindezzel csak a Biblia igazságát igazolják. 

Ebből a földönkívüli, földön túli világból, aki még azon is túl van, amit ma már megismerhet az emberiség - jött el közénk Isten Fia. Jézus Krisztus.

Amit Ő tett, senki más nem tette rajta kívül.  Ő gyógyított és feltámasztott, tanított és táplált, mindaz, amit tett, az ember javát szolgálta. És amit nem utánozhat senki, feltámadt a halálok halálából! Őrajta nem uralkodhat senki és semmi. 

Ennek a világnak a szövetén felfeslenek az igazak, mint a réten a virágok, az égen a csillagok. Olyanok az Úrban bízók, mint a világ vásznán a legértékesebb, legszebb virágok, akikre ügyet sem vet maga a világ, csak fentről látható, az Úr szemével. Nem olyanok, mint a világ. Nem szennyezik be ruhájukat, nem hervadoznak, hanem illatoznak a teremtőjüknek és megváltójuknak. Olyanok, akiken nem foghat ki semmi, ami e világból érkezik. Nem találnak rajtuk fogást. És amikor elhagyják a színteret, ahol életük idejében tündökölhettek Istennek, akkor senki sem töltheti be a helyüket. Pótolhatatlanok. Az igazak tudják, hogy idejük itt véges, de ott, ahol nincs idő, már vár rájuk az, akiéi, akinek a tulajdonai, aki megváltotta őket, ahogy a gyönyörűséges, fogságba került menyasszonyt megmenti a vőlegénye.

A Biblia minden Igéje a hívőknek szól. A hitetlenek ebből nem értenek semmit. Mert lehetetlen nekik a szellemieket megérteni. 

Szellemi a megigazulás, de szellemi a bűn is. Azt mindenki tudja, hogy van bűn a világon. Azt pedig kiváltképpen, hogy mi a másik bűne. Míg a sajátját elnézhetőnek tartja, a másikéra állandóan mutogat. És mindannyian így vagyunk! Hiszen bűnössé lettünk már az első emberpár óta, mondjon ki-ki, amit akar! 

Micsoda kijelentés már a Biblia első lapjain, hogyan esett bűnbe az ember! Elfogadott egy idegen "istenséget". Ahogyan ma is folyton ezt teszi. Inkább bízik a jósban, a horoszkópban, nem akarja Istent megkérdezni és meghallgatni. Inkább hisz a tudományos felfedezésekben, még ha állandóan rá is cáfolnak az előzőekre. Szimpatikusabb egy emberi megközelítés, mint az isteni kinyilatkoztatás. Mert az ember imád ellentmondani. De ez, de az.. és hajtogatja a magáét, mialatt nem hallhatja meg a Hangot, mert eltelik önmagával. Én, én, én. És bár tudja, mert látja, mikor a másik ember folyton önmagát tolja előtérbe, nem ismeri fel, hogy csak azt teszi, amit ő maga is.  

Szembeszáll a Teremtőjével.Semmibe veszi mit mond az Isten. Már az első oldalakon közli velünk az Úr, mennyire kiszolgáltattuk magunkat a gonosznak, a vetélytársnak, a kígyónak, a legutálatosabb állatnak a földön, mert hallgattunk a hízelkedő beszédére. Tetszett a szövege, mert minket fényezett. És elfordultunk a mi Atyánktól. Igen, mi tettük ezt, mert azóta is erről teszünk bizonyságot, minden testi cselekedetünkkel, hogy Ádám és Éva fiai vagyunk. És ma sem akarjuk elhinni, hogy Isten mond igazat.

Sokan vannak az elhívottak, de kevesen a választottak. Máté 22:14. 

"Akik téged szeretnek, tündököljenek." Bírák 5:31

És az igazak tündökölnek a világ mezején, a világ vásznán, és nem veheted el tőlük a tündöklésüket, a kiváltságukat, a választotti mivoltukat. Eltaposhatod őket, letépheted őket, befestheted őket, mint egyik másik őrült diktátor félelmétől a füvet is zöldre festették az emberek, de a lényegén nem tudtak változtatni. A virág természetébe van oltva, hogy újra és újra kinyíljon, illatozzon, tündököljön. Ragyogjon a csillag az égen, süssön a nap. Isten Szavának nem mondhat ellene senki, nem teheti semmissé, mert olyan, mint a lehulló eső az égből, nem bírhatsz vele, nem foghatod kordába a szelet sem - meghaladnak téged ezek. Mind Isten mindenhatóságát, nagyságát, gyönyörűségét, hatalmát hivatottak közölni velünk.

Lehet a rózsa nem ismeri hogyan ékeskedik egy ibolya, vagy egy kéknefelejts. De a kertész igen. 

Aki bízik az Úrban, elpusztíthatatlan. Mert az igaz őrá, amit Mestere állít róla: aki hisz Őbenne, ha meghal is él. És az igazak meglátják az Istent.

Egyre szövevényesebbé válik minden működőképes rendszer a földön. Egyre inkább bagatellizálódnak az igazi értékek. Devalválódik minden, ami mentén az élet élhető. Nincs értéke az igazságnak, a szépségnek, az életnek. Következmények nélkül, lelkiismeret furdalás mentesen tehet meg olyasmiket az ember, amiért régebb börtön, büntetés, halál járt. Becsületvesztés. Szégyen. Ma már dicsekednek a gonoszságaikkal, hazugságaikkal, élelmességeikkel, talpraesettségükkel, másokat átvágni tudásukkal, vakmerőségükkel, tiszteletlenségükkel, brutalitásukkal, erőszakosságukkal, ostobaságaikból viccet gyártanak, gyengéiket felmagasztalják, erkölcsösségüket eltitkolják, szemérmességüket elrejtik, önmagukból kifordulnak, egy poén kedvéért eladják a lelküket, az anyjukat, a szerelmüket - semminek nincs értéke. Nincs intimitás, minden a világ szeme láttára zajlik. Hallom a legszemélyesebb információkat, amiket az utcán, bevásárló központokban, villamoson, vonaton, kiabálva beszélnek meg egymással telefonon. Kiteregetik az életüket a világ hálójára, ott élnek szexuális életet a nagy nyilvánosság előtt, ott beszélik meg minden gondjukat, és bárki beleszólhat, mert kinyitották egész életüket a világnak. Elvesztek. Mert az ember nem arra lett teremtve, hogy belelásson mindenki az életébe. Isten védelmet adott neki, amikor  családalapításra szólította fel. Egyénisége, személyisége, embersége, isteni képmása védelmét. De az ember kifordult önmagából, és azóta is ebben az állapotban leledzik. Olyan, mint az üres szekrény, amiből kihányták a ruhákat. Meztelen a király, meztelen az ember, és az állatnál is ostobábbá vált. Az legalább félrevonul, ha szükségét végzi. 

Az első - tudomásunkra jutott - emberiség pusztulása akkor következett be, amikor ilyen állapotba került, mint amilyenek ma kezdenek eluralkodni. Az özönvízzel hasonló világnak vetett véget Isten akkor is. Másodszor más módját választja a megsemmisítésnek, és az ezt kiváltó okok kísértetiesen kezdenek hasonlítani az akkoriakhoz. A mikor-t nem tudja senki, a bizonyosságot tudhatja mindenki. Aki tudni akarja. 

És aki el szeretné kerülni, még annak is van ideje megismerni a hogyan-t. Még választhat. 

A bejegyzés trackback címe:

https://aharmadiknaponalegnehezebb.blog.hu/api/trackback/id/tr145788651

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása