A homoszexuális "felhajtásra"
2015. július 15. írta: stephy-alias:Nászta Katalin

A homoszexuális "felhajtásra"

Nem szeretek részt venni olyan vitákban, ahol süketté válnak az emberek egymásra egy idő után. Esélye sincs a megértésnek. Hát még a tovább gondolásnak! pedig minden értelmes vita célja, hogy közelebb jussunk az igazsághoz. Még akkor is, ha úgy véljük, ismerjük már.

És ismerjük. Mégis, olyan messze van tőlünk!

Szabados Ádám blogján alakult ki egy nagyon heves csatározás az Amerikai Legfelsőbb Bíróság döntésével kapcsolatban, ami újradefiniálta a házasság fogalmát, hogy a melegek is házasodhassanak.

A vita nem fajult el, ám hajszálon múlt. Igen tanulságos annak, aki csak megfigyelőként vesz benne részt.

Adott a tét, amit befolyásolhatunk, ha akarunk, vagy tudomásul vehetjük csupán, ha akarjuk. Az igazán keresztyén óhatatlanul átéli a társadalom kirekesztését, amikor elindul a keskeny úton. Nem sajnálja a világot, de az nagyon kiábrándíthatja, amikor a keresztyének között egyre több tanulatlan és tanulni nem is akaró testvérrel ismerkedik meg, akik ráadásul még a bűntől sem ódzkodnak. Aki tanult, nem tud lemondani arról, amit tud, és nincs is rá szükség. És megérti a világot. Nem azonosul vele, de megérti a folyamatokat. A veszély akkor csap le rá, amikor fontosabb lesz az "értelmes" világ megmagyarázása, megértése, mint a tanulatlanabb testvérek megérteni nem akarása, nem tudása. A kérdés az, mit akarunk, megállapítani azt, amit a világról, annak működéséről tudhatunk, vagy harcolni azért, hogy Isten akarata érvényesüljön a világban. Mert a világ, úgy ahogy van, immár pusztulásra ítélt, de Isten akarata az, hogy akiket még lehet, megmentsünk belőle az Ő országa számára. Ehhez pedig ismerni kell az Ő akaratát. Az pedig az, hogy ne egyezzünk meg a világgal, annak szabályait, törvényeit ne fogadjuk el magunkra kötelezőnek, ha ellenkezik Isten akaratával. Tehát igen, szembe kell szállni vele. A homoszexualitás gyakorlata pedig AZ. Nem az a dolgunk, hogy megvédjük a melegek jogait, hanem hogy hirdessük nekik az evangéliumot, ami pedig így kezdődik: "Térjetek meg..." És így folytatódik: "És akiben meg van ez a reménység Őiránta, az mind megtisztítja magát, amiképpen Ő is tiszta."1 János 3:3. És az út is adott ehhez: " És ne szabjátok magatokat e világhoz, hanem változzatok el a ti elméteknek megújulása által, hogy megvizsgáljátok, mi az Istennek kedves, jó és tökéletes akarata." Róma 12:2. Az pedig a parancsolat, hogy változzunk el az Ő ábrázatára. (Róma 8:29;2 Kor. 3:18; Kol. 3:10) 

A keresztény, krisztusi, a Mestert követő, ahhoz hasonlítani akaró, törekvő. Isten pedig nem véletlenül teremtette az embert férfiúvá és nővé. Nem véletlenül lehet gyermekük, csak nekik. És nem tévedésből nevezte, nevezi utálatosnak, amit férfi férfival, asszony asszonnyal művel, mintha különböző neműek lennének. Az Ige Isten Szava. A keresztény Isten követe. Nem mondhat mást - de nem is akar! - mint amit az Ura. 

Tehát nem kérdés, hogy a homoszexualitás bűn, és az sem, hogy harcolni kell Isten akaratának érvényesüléséért a világban. Kiállni Isten Szava mellett mindenkor. Tudjuk, hogy az állam világi mentalitással működik, bár nincs mindenre hatalma, csak, amit Isten megenged neki. Ahogy annak idején a Fáraónak is. De népét kimentette. Isten nem azonosul a világgal. De az, hogy tudjuk, nem jelenti azt, hogy magunkra nézve is tudomásul vesszük. Nem elegyedhetünk bele, nem akarhatunk tetszeni a világiaknak felvilágosult okosságunkkal, bibliai jártasságunkkal. De szabad akaratunk van, és a döntést Isten ránk bízta. Választhatunk. És választásunk következményeit el fogjuk nyerni. Jutalmul, vagy büntetésül.

Nem érdemes harcot vívni testvérekkel, azért, hogy ők is "megértsék" a világ romlottságát. A bűn romlottá is tesz. A romlott pedig elpusztul. Mi pedig nem erre rendeltettünk. Az 1 Kor. 5:7 és a Jakab 4:8 figyelmeztet arra, hogy tisztítsuk meg magunkat. A Zsidó 9:28-ban tudomásunkra adja Isten, hogy az Úr Jézus másodszorra bűn nélkül jelenik meg azoknak, akik Őt várják üdvösségükre.

Akinek a lelkiismerete él még, nem hiszem, hogy várhatná Őt, miközben gyakorolja életében a homoszexualitást pld. Tehát fontosabb lenne hirdetni nekik a megtérést, az örömhírt, nem elhallgatva az ítéletet bűnös életmódjuk miatt, mint azon vitatkozni, mit állít az Isten a homoszexualitásról. Ő kimondta: BŰN. És a keresztyén dolga Isten akaratát betölteni. Ellenállni a bűnnek. Már ha még hisz Benne, Neki. Már ha találkozni akar Vele, mikor visszajön.

Nem kényszeríthetjük a világra, az államra, a másik emberre a keresztény hitünket, de ismervén a dolgok "végét", még biztat is bennünket az Ige: "egyeseket rettentéssel is mentsetek meg,... utálva még a ruhát is, amit a test beszennyezett." Júdás 1:23

A bejegyzés trackback címe:

https://aharmadiknaponalegnehezebb.blog.hu/api/trackback/id/tr397629256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása