Csak futólag...
2015. augusztus 29. írta: stephy-alias:Nászta Katalin

Csak futólag...

Szitává lehet olvasni az agyat, a sok kommenttel.  Ami nem érint személyesen, csak torzít.

Újból Szabados Ádám kitűnő blogját olvasom, most épp a migrációval kapcsolatos cikkét. Meg a hozzászólásokat. Egyikük kommentjére reagálok. Ott is, de ide is bemásolom.

A keresztények azóta várják vissza az Urat, amióta elment. Hányszor volt már olyan a Helyzet, hogy azt hitték, ennél már rosszabb nincs! És volt, van és lesz. Még nincs itt az Úr napja. De közel. Ez a közel pedig azt jelenti, hogy mivel egyikünk sem tudja, meddig él, így mindig késznek kell lenni arra, ha elköltöztetnek innen, ne legyen bennünk sömörgözés, szeplő, folt. Tehát a cselekedeteinkhez van ragasztva az üdvösségünk, amiket a hitünk táplál, szül, tart életben. Hogy mik ezek a cselekedetek? Inkább azzal lehet megmutatni, amiket nem teszünk. Mert van, aki már csak reménykedik, és neki ez is cselekedet. Nem is kis erőfeszítésébe kerül.

Ma az jutott eszembe, hogy Pál azt mondta, nem akar más alapra építeni.

Sokféle gyülekezet alakul ki. Mindenik a maga elhívásához kell, hogy hű maradjon. Úgy járnia, abban, ahogy elhívta az Úr. Ezért nincs egymásra mutogatás.

Hisztériás apokaliptikus látomások? Akkor is voltak ilyenek, sőt benne vannak a Bibliában. Nincs ezen mit megbotránkozni. Maga az Úr sem mondott hízelgő szavakat nekünk. Igazságot szólt. Egyeseket ijesztéssel, rettentéssel is mentsetek meg. Mert nem tudhatni kinek meddig tart a ma…

És mindig lesznek, akik felsóhajtanak, hogy hol van az még, és mióta riogatják az embereket a világvégével, ugye, nem jött el még eddig. Nem, hála Istennek. De el fog jönni. Te viszont, aki még élsz, nem tudhatod mennyi időt kaptál arra, hogy válaszolj a hívásra, a felszólításra, a megtérésre.

És ha nem lennének prófétalelkek, nem lennének imádkozók, azt hihetnéd, minden rendben van. Mikor nincs. Ez a dolga a prófétának, az evangélistának, az apostolnak, a pásztornak, a gyógyítónak, csodatevőknek, tanítóknak, hogy hirdessék Isten kegyelmét, eljövendő ítéletét. Mert a hívőkért jön vissza az Úr, a hit pedig hallásból, a hallás pedig Isten Igéje által van, amit prédikálni kell. Ez a küldetésünk.

Hát ne fanyalogj a fundamentalisták miatt.

A bejegyzés trackback címe:

https://aharmadiknaponalegnehezebb.blog.hu/api/trackback/id/tr717741160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása