Labirint
2016. szeptember 03. írta: stephy-alias:Nászta Katalin

Labirint

 

Valamikor női szerepeket is csak férfiak játszhattak. Ma már nyílt színen szeretkeznek. Shakespeare még csak tükröt tartott a világ elé. Ma már nem maradsz, aki voltál, egy színházi előadás után. Beavattak.

Fejlődésünk régóta zajlik.Thália egész embert követel. Az áldozati oltáron emberek lelkei-testei.Hozzá száll a füst. Színház az egész világ. Tháliának sok arca van. És gyönyörűket hazudik nekünk. Felemel, fantasztikus látomásokba ragad, majd kizsigerelt, csontra fosztott tetemeinket lehányja a föld színpadáról. Nincs menekvés. Madárrajokban repülünk a befedezett ég alatt.  A szabadulás útja pedig se jobbra, se balra, se föl, se le, csak befele vezet. A kiút bennünk. Megtalálni a labirintusban a kijáratot, bele kell merészkednünk. Amíg eljutunk addig az összecsomósodott, gubancolt, kötözött, meggyötört dobogáshoz, a szívünkig.

És ott kiderül, becsapott minket. És akkor kiáltunk, mint Jónás a cet gyomrából. És meghallgattatunk. Eljön a szabadulás órája. Kivettetünk a partra, a világ tetejére. Még Ninive is haladékot kap. Fejünk fölé felnő a tök.

Így szól az Úr.

És az időnek határt szabott.

 

2016-09-02

 

A bejegyzés trackback címe:

https://aharmadiknaponalegnehezebb.blog.hu/api/trackback/id/tr5411672546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása