Rendszerválasztások
2019. március 30. írta: stephy-alias:Nászta Katalin

Rendszerválasztások

 

valasztas-1.jpg

Az egyházi ingatlanokat általában mindig a hívek adakozásából építik. Mégis elveszik tőlük, mikor egy új ideológiai rendszer kerül uralomra. Így pld. a szocializmus, kommunizmus (bár az nem teljesedett ki igazán talán sehol a világon) Tehát joggal kérik most vissza ingatlanjaikat. Az más kérdés, hogy Isten nem támogatja ezt a visszakérési módszert - ő újat ad, új lehetőséget. Szerintem.

De belegondolva: az istentelen rendszer a sötét középkorra, boszorkányokra, vallási elnyomásra való hivatkozással úgy gondolta - ő a felszabadító: a tudomány, a felvilágosult gondolkodás jegyében.  Mikor ez csődöt mond, mint mostanság is, újra visszatalál a rendszer az istenhithez. De újabb kudarc-sorozatok után újabb boszorkányüldözés következik.

Csak figyelem a sajtót. A szocialista rendszerben kiszorultak a vallásosak, most bekerültek a pixisbe ők is, meg a  jósnők, jövendőmondók, mindenféle keleti vallást, erkölcsöt, hiedelmeket propagálók, hogy majd mikor ez is becsődöl, még nagyobb merítéssel lehessen azonosítani az újraalakuló rendszerben a másként gondolkozókat. Mint pld. most. 

Nem kellett elutaznom a világ végére, szinte helyben éltem át a rendszerek változásait. Mikor fiatal voltam - mert akkor voltam fiatal, a vallásos mentalitást mély megvetéssel nemtanították az iskolákban. Felnőttünk úgy, hogy nincs isten. És sorban értek a csalódások, mert egyre-másra rúgtuk fel az alapvető törvényeket, mint pld. a szeretetéét. Csak magunkkal törődtünk, hogy nekünk legyen jó, és úgy, ahogy nekünk tetszik. Mikor ez nem ment, jöttek az orraesések. Megvetettek a szabadszerelemért, a világias gondolkozásért, tönkrementek a családok, egyenes gerinc nélkül besúgókká, árulókká váltak az emberek, mert nem volt igazi erővel bíró példa, akit követhettek volna. Akiknek volt, mélyen hallgattak róla. A szabadságharcosok is gyilkosok voltak. A háborús hősök is lelkirokkantak lettek. Ez elhurcolt és életben maradt áldozatok halottlelkű roncsok. És mikor a kilátástalanság legsötétebb percében kinyilatkoztatja magát az embert teremtő Isten, aki választ ad, megoldást kínál minden problémádra, hogyne lennél hívő! Igazi! De örömed nem tart sokáig, mert szembesülsz azokkal, akik szeretnek háborúzni, gyilkolászni, gyűlöletet táplálni. De a gyerekét mindenki békében kívánja felnevelni. Nem épít barikádokat a háza köré. Mégis, eljön az idő, amikor muszáj lesz - úgy, hogy a sajátjaid nem értik, miért így cselekszel. Nem az országhatárra felvont kerítésről beszélek, mert mit tud megoldani egy szakasznyi drót, egy emberáradattal szemben? Hanem azokról az erkölcsi törvényekről és élő istenhitről, ami meg tud erősíteni, hogy a végsőkig ki tudj tartani. Ha ez a belső erőd hiányzik, mindenféle széllel el fogsz hajolni, olyan leszel, mint a fű, amit senki sem sajnál lekaszálni...

A nemzet fogalmához hozzátartozik az istenhit, a család is. A liberálisok a család fogalmát fellazították, hígították - a szabadság nevében. Nem tolerálnak semmiféle tiltást, gátat. Majd uralomra kerülvén üldözni fogják az ú.n. keresztény értékek mentén élőket és szétterjed a mindent tagadás szelleme. Így viszont nem lehet élni.

Akkor keresnek valakit, aki megmondja a tutit. Egy erős embert. És lesz. Aki nem azt fogja mondani, hogy ő a krisztus, hanem azt, hogy ő megoldja. És jön az utolsó szakasz. Megpecsételik a hozzá ragaszkodó híveket, a többieket kiszórják az életből.

A bejegyzés trackback címe:

https://aharmadiknaponalegnehezebb.blog.hu/api/trackback/id/tr914728341

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása