2020-02-02 - Tükörnap
2020. február 03. írta: stephy-alias:Nászta Katalin

2020-02-02 - Tükörnap

alkony.jpg

Ha Erdélyben megtérhettem volna, nem hagytam volna ott, nem költöztem volna Magyarországra. Mert akkor már ismertem és hittem volna Isten akaratát, hogy nincsenek véletlenek, odaszülettünk, ahova Isten akarta és „Mint a madárka, ki elbujdosott fészkétől, olyan az ember, aki elbujdosott az ő lakóhelyétől.” De senkivel nem találkoztam 1989-ig, aki bizonyságot tett volna nekem az élő Istenről. Mert akikkel találkozhattam, ők sem ismerték. Az örömhírt csak az tudja megosztani Isten örömével, aki részesült benne.

De elhullanak a legjobbak is... 

"És elhullanak az értelmesek közül is, hogy megpróbáltassanak, megtisztíttassanak és megfehéríttessenek a vég idejéig; mert a rendelt idő még hátra van."

Bizony, nincs hitelesebb bizonyíték és tanúságtétel egy keresztény számára, mint az önmegtagadás. Mert a világ kegyeit keresve, legyen az a legkisebb elismerés is, csak erőtlenné teszi Isten képviseletét a földön. Mert a kereszténynek ez a feladata. Amit a világ sohasem tolerált, és nem is fog. Aki Jézus követésére adja fejét számolnia kell azzal, hogy épp úgy viszonyulnak hozzá, mint Krisztushoz. Követik, vagy megfeszítik. Nincs világi elismerés, ami jóvátételt szerezhet számára az elszenvedettekért. És soha nem számíthat arra, hogy a hitetlen meg fogja érteni. Minden mondat, amit Ura kiejtett a száján, meg fog valósulni, be fog teljesedni. „Nem nagyobb a szolga az ő uránál. Ha engem üldöztek, titeket is üldöznek majd; ha az én beszédemet megtartották, a tiéteket is megtartják majd.” „Az én országom nem e világból való.” „Fegyverkezzetek fel ti is azzal a gondolattal, hogy aki testileg szenved, megszűnik a bűntől.”  „Ahol ketten vagy hárman összegyűlnek az én nevemben, ott vagyok közöttük.” „Ha valaki meg nem gyűlöli saját lelkét is, nem lehet az én tanítványom.” „Én vagyok az út, az igazság és az élet.” „Én vagyok az ajtó.”

De nem csak ezeket mondta. A tanítványaival közölte a lelkét is. A Szent Lelkét. Hátra hagyta, minekutána bemutatta önmagán, hogyan kövessék Őt, az Isten Fiát, és hogy erejük is legyen rá, maga helyett a Szent Lelket ígérte, hogy az, mikor eljön, elvezeti őket minden igazságra. Ez meg is történt. Azóta sem igaz tanítványa az, aki nem született újjá víztől és Szent Lélektől. És ennek módját is megmutatta. Mindenben magát adta például, és minden szavát beteljesítette. Ő az egyetlen a világmindenségben, akinek szájában soha nem találtatott hazugság.

Nem az igazakért jött, hanem a bűnösökért. A világban egyházi hatalmakká terebélyesedett képződmények önmagukban senkit nem üdvözítenek, és nem tudnak elvezetni az igazságra. Csupán a Szentlélek, aki Istentől jött és itt van azok számára, akik hittel kérik az Atyától, az Úr Jézus nevében. A magát igaznak tartó ember képtelen meghallani Isten szavát. Ezért minden panasz hiábavaló, amikor Istent hibáztatja az ember.

A világ megbotránkozik Istenben, aki saját fiát áldozta fel az emberért. Ez olyan titok, amit ember megérteni csak hittel képes. Azt is, amikor Ábrahám kész feláldozni fiát, de Isten megállítja. A Biblia olyan történeteket mesél el, amiket az Istentől elszakadt ember nem tud megérteni. De ujjal mutogatni nagyon is tud Istenre, s az ő benne hívőkre – mindig, a történelem folyamán. De igaz beszéd ez: „Elég néked az én kegyelmem; mert az én erőm erőtlenség által végeztetik el. Nagy örömest dicsekszem azért az én erőtlenségeimmel, hogy a Krisztus ereje lakozzék én bennem.” Ezt Pálnak mondja az Úr, aki ugyancsak gyenge volt, mégis az Úr szolgája volt. „Hogy ne dicsekedjék előttem egy test sem…” – mondja az Ige, Isten szava.

„Hol a bölcs? hol az írástudó? hol e világnak vitázója? Nemde nem bolondsággá tette-é Isten e világnak bölcsességét? Mert minekutána az Isten bölcsességében nem ismerte meg a világ a bölcsesség által az Istent, tetszék az Istennek, hogy az igehirdetés bolondsága által tartsa meg a hívőket.”

Isten mindig a hívőkhöz beszél, nem a világhoz. A világhoz csakis a Szavain keresztül, amit azokra az emberekre bízott, akik hisznek Benne. 

Akik pedig hallgatják és látják azokat, akik hirdetik, hogyan élnek – az alapján ítélkeznek. Akik nagyon következetesek, azok szektások, akik meg hivatali szolgák, azok mind képmutatók, szerintük. Az Antikrisztus lelke már régóta ügyködik a világban.

„De ma, ha halljátok az Ő szavát, meg ne keményítsétek a ti szíveteket…”

Zsidókhoz írt levél 3. rész

1. 
Annakokáért szent atyafiak, mennyei elhívásnak részesei, figyelmezzetek, a mi vallásunknak apostolára és főpapjára, Krisztus Jézusra,
2. 
A ki hű ahhoz, aki őt rendelte, valamint Mózes is az ő egész házában.
3. 
Mert ez nagyobb dicsőségre méltattatott, mint Mózes, amennyiben a ház építőjének nagyobb a tisztessége, mint a háznak.
4. 
Mert minden háznak van építője, aki pedig mindent elkészített, az Isten az.
5. 
Mózes is hű volt ugyan az ő egész házában, mint szolga, a hirdetendőknek bizonyságára,
6. 
Krisztus ellenben mint Fiú a maga háza felett, akinek háza mi vagyunk, ha a bizodalmat és a reménységnek dicsekedését mind végig erősen megtartjuk.
7. 
Annakokáért amint a Szent Lélek mondja: Ma, ha az ő szavát halljátok,
8. 
Meg ne keményítsétek a ti szíveteket, mint az elkeseredéskor, a kísértés ama napján a pusztában,
9. 
Ahol a ti atyáitok próbára tevéssel megkísértének engem és látták az én cselekedeteimet negyven esztendeig.
10. 
Azért megharagudtam arra a nemzetségre és mondám: mindig tévelyegnek szivökben; ők pedig nem ismerték meg az én útaimat.
11. 
Úgy hogy megesküdtem haragomban, hogy nem fognak bemenni az én nyugodalmamba.
12. 
Vigyázzatok atyámfiai, hogy valaha ne legyen bármelyikőtöknek hitetlen gonosz szíve, hogy az élő Istentől elszakadjon;
13. 
Hanem intsétek egymást minden napon, míg tart a ma, hogy egyikőtök se keményíttessék meg a bűnnek csalárdsága által:
14. 
Mert részeseivé lettünk Krisztusnak, ha ugyan az elkezdett bizodalmat mindvégig erősen megtartjuk.
15. 
E mondás szerint: Ma, ha az ő szavát halljátok, meg ne keményítsétek a ti szíveiteket, mint az elkeseredéskor.
16. 
Mert kik keseredtek el, mikor ezt hallák? Nemde mindazok, akik kijövének Égyiptomból Mózes által?
17. 
Kikre haragudott vala pedig meg negyven esztendeig? avagy nem azokra-é, akik vétkeztek, akiknek testei elhullottak a pusztában?
18. 
Kiknek esküdött pedig meg, hogy nem mennek be az ő nyugodalmába, hanemha az engedetleneknek?
19. 
Látjuk is, hogy nem mehettek be hitetlenség miatt.

Ha Erdélyben megtérhettem volna, nem hagytam volna ott, nem költöztem volna Magyarországra. Mert akkor már ismertem volna Isten akaratát, hogy nincsenek véletlenek, odaszülettünk, ahova Isten akarta és „Mint a madárka, ki elbujdosott fészkétől, olyan az ember, aki elbujdosott az ő lakóhelyétől.” De Erdélyben senkivel nem találkoztam 1989-ig, aki bizonyságot tett volna nekem az élő Istenről. Mert akikkel találkozhattam, ők sem ismerték. Az örömhírt csak az tudja megosztani Isten örömével, aki részesült benne.

A bejegyzés trackback címe:

https://aharmadiknaponalegnehezebb.blog.hu/api/trackback/id/tr4115452228

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása