Nem a nyuszi és nem a tojás
2021. április 03. írta: stephy-alias:Nászta Katalin

Nem a nyuszi és nem a tojás

nincs_ott.jpg

Az ember tűrőképessége – ez a kényes, sebezhető pont. Ezen keresztül dönt le a gonosz.

Ha a világban lenne valami, ami megmentésre méltó – nem jött volna el húsvét.

A bűn beleette magát az egész világba. Innen csak kiszabadítani lehet azt, akit Isten arra méltónak ítél.

Ő egyedül az embert, akit saját képmására teremtett, ítélte annak, de őt is bűn nélkül. Ezért jött el és halt iszonyatos halált a bűnös ember helyett, hogy aki hisz őbenne, azt kiszabadítsa innen.

Állandóan húsvét van, a megváltás azóta is zajlik, mikor minden új embernek fölkínálja az üdvösséget, ami kiszabadulást jelent. Elhatárolódást.

A gonosz a húsvétot is bagatellizálta  – nyuszikkal, tojásokkal, süteményekkel –, el akarja lopni minden új embertől még a lehetőséget is, hogy az felismerhesse: az emberiség, az ember számára az egyetlen megmenekülés a világ fertelmességeiből, elveszett mivoltából Isten Fiának halálával való tudatos és önkéntes azonosulás, elfogadása, önmagának Isten akarata alá való szabad meghajtása – azaz, letenni a fegyvert, abbahagyni a folytonos hadakozást Istennel, az ő parancsával.

Minden ember, minden nemzet truccol Istennel, aki a múltját időtlen időkbe helyezi, magának történelem előttiséget vindikál, aki elnyomottságában ugyancsak az idők kezdetéig vezeti vissza eredetét s farag magának saját nemzeti, nemzetiségi megváltót.

Isten nem román, nem székely, nem magyar, nem dán vagy zsidó. Isten a nemzetek s az egész világ fölött áll – uralma, hatalma végtelen, örök és csak jókedve idejét nyújtotta ki még, hogy haragja idejének eljövetele előtt (!) lehetőséget adjon a megtérésre teremtményeinek: legyen az román, székely, magyar, dán, zsidó stb. Ezért minden és mindenki, aki lágyít, lágyítana Isten megfellebbezhetetlen és kétségtelen ítéletén –  ellensége.

Nem hiába mondja: vigyázzatok és imádkozzatok (Máté 26:41; Márk 13:33),

őrizzétek magatokat a gonosztól (V. Mózes 23:9; Lukács 17:3; 1 Péter 3:11),

térjetek meg énhozzám (Zsoltárok 90:3; Ézsaiás 45:22; Ezékiel 33:11; Zakariás 1:3; Máté 3:2; 4:17),

ne szeressétek a világot (1 János 2:15),

csókoljátok a Fiút (Zsolt. 2:12),

az odafent valókkal törődjetek (Kol. 3:2).

Ez a világ elmúlik a kívánságaival együtt (1 János 2: 17),

de aki engem szeret (2. János 14:23)

"az én Atyám szereti azt, és ahhoz megyünk, és annál lakozunk".

 

Üsd be a keresőbe  a szót, amire kíváncsi vagy és meglátod, nem a saját szavaim mondom: 

http://biblia.biblia.hu/

 

 

Ne bagatellizáljuk Isten halálát és feltámadását és ne hirdessük a vértelen húsvétot, a bűnbánat nélküli üdvösséget, a megtérés nélküli találkozást Vele, az örök életet. Isten mindent megtehet, de nem tesz meg olyat, amit nem állított. Nincs bejárat hozzá a Fiún kívül, aki az Ajtó. Nincsenek más ajtók a mennybe. A világ úgy romlott, ahogy van. Láthatod, tapasztalhatod. Hidd el végre, hogy az időd, amit az életedre kaptál egyedül arra való, hogy felismerhesd, meghallhasd és válaszolhass Isten kegyelmének kiáradására, ami a jövődet illeti. Ha minden fenékig tejföl lenne és maradna itt a földön nem íródott volna meg a Jelenések könyve, nem kellett volna Jézusnak Krisztussá lennie.

Ezért töröltem a bosszantó nyuszis, tojásos, boldog feltámadásos általánosságban kívánt bejegyzéseket.

 

Nincs más Jézus, mint a Krisztus Jézus. Aki mást hirdet az hamis apostol, hazug. Olvassátok, amíg még lehet az Ige szavait, ha nekem nem hisztek.

 

Csel 2,38  

"Péter pedig monda nékik: Térjetek meg és keresztelkedjetek meg mindnyájan a Jézus Krisztusnak nevében a bűnöknek bocsánatjára; és veszitek a Szent Lélek ajándékát."

 

 

Változzatok el  Isten képmására, szeressétek az Igazságot, gyűlöljétek a hamisságot – ahogy ő.

Vessétek ki magatok közül és magatokból is a gonoszságot.

Nem a semmiért szenvedett és halt meg kínok kínjával, vállán a világ bűneivel Jézus Krisztus hanem hogy akik élünk, Neki éljünk ezután.

 

2021-04-03

A bejegyzés trackback címe:

https://aharmadiknaponalegnehezebb.blog.hu/api/trackback/id/tr8316488996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása