P r ó z á b a n
2022. július 06. írta: stephy-alias:Nászta Katalin

P r ó z á b a n

portre-11.jpg 

Jobban szeretjük a sötétet. Megbízhatóan fekete. Mint egy jó slukk ebéd után. Tudjuk milyen és nem csalódunk. Kézben tartjuk a dolgokat.

A világos az megfoghatatlan. Elbizonytalanít. Nincsenek vele tapasztalataink. Szívesebben olvasol egy jó krimit, vagy borzasztó hírt. Megnyugtat, a világ nem változik. Már az időjárásjelentést is befogtad magadnak. Nem kell kinézned az ablakon, a géped jelzi: kint esik.

Tegnap jelentette, éjszakára ide is ért. Késett az előrejelzéshez képest, már délben hullnia kellett volna egy órácskát, majd este újra, de hát így történt. Megesik, hogy hiba csúszik a „gépezetbe”, de ezt bekalkuláljuk. Megbízhatóan téved. Ha elmarad sincs semmi baj. Majd esni fog. Egyszercsak.

De az elragadtatásról* ne prédikáljanak, mert arról nincsenek tapasztalataink. Elmarad az aha érzés.

Ezzel ez a bibi. Mikor megtörténik esik le a tantusz: ezvoltazamitsosemfogadtunkel. Addigra bezúzzák az összes erről „hadováló” könyvet. Nem lesz miből informálódni a jelenségről. Tapasztalatok nélkül halod át kitettséged.

 Arról, amit évezredek óta szajkóz pár bolond, nem akarsz hallani.

Kiütéseket kapsz, kikelsz magadból, elhessegeted, mint a legyet, behajtod az ablakod.

 

  • harpadzó (1. Thessz.4:17)

https://biblehub.com/greek/arpage_sometha_726.htm

  2022-07-05

A bejegyzés trackback címe:

https://aharmadiknaponalegnehezebb.blog.hu/api/trackback/id/tr2117875953

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása