DÍJÁTADÓ GÁLA
2023. november 08. írta: stephy-alias:Nászta Katalin

DÍJÁTADÓ GÁLA

meghi_vo_di_ja_tado.png

 

Díjkiosztó ünnepségét az eSzínház Fesztivál, az Alapítvány a Magyar Színházakért rangos online színházi seregszemléje idén a Rózsavölgyi Szalonban tartja. 

 Az idei eSzínház Fesztivál 2023. szeptember 22. és október 1. között zajlott.

Ez volt a harmadik alkalom az Alapítvány a Magyar Színházakért és az eSzínház közös szervezésében.

Magyarország egyetlen, online térben rendezett színházi seregszemléjén 13 színház és társulat produkcióját láthatta a közönség. 21 országból követték az előadásokat és a kerekasztal-beszélgetéseket.

Egy szakmai zsűri és a nézők is értékelhették a produkciókat, a fesztivál médiapartnerei különdíjakról is döntöttek. Október 1-jén megtörtént az eredményhirdetés; 2023. november 8-án (15 óra) egy ünnepség keretében lesz a díjátadó a Rózsavölgyi Szalonban. /Rózsavölgyi Szalon Arts & Café (Budapest, V. kerület, Szervita tér 5./

 

A díjkiosztó ünnepség házigazdája: Für Anikó színművész

 A díjazottakat a fesztivál zsűritagjai méltatják: Für Anikó színművész, Lőkös Ildikó dramaturg, Komáromi György színházmenedzser, Widder Kristóf színész-rendező, Légrádi Gergely, az eSzínház vezetője, valamint a különdíjakat odaítélő Art is Business, a Papageno és a radiocafé egy-egy képviselője

 

 A fődíjat, azaz a legjobb digitális adaptációnak járó díjat a Don Carlos című előadás (Radnóti Miklós Színház) nyerte. A legjobb női főszereplő Botos Éva (Mária országa), a legjobb férfi főszereplő Gyabronka József (Emberszag - Madách Színház) lett, a legeredetibb formanyelvért járó díjat a Találkozás című darab (Katona József Színház) érdemelte ki. A közönség a Mária országát (Szegedi Nemzeti Színház) ítélte a legjobbnak. Az Art is Business különdíját az Ex katedra – tanmesék a 90-es évekből (Stereo Akt társulat) nyerte. A Papageno két különdíjat is megszavazott: egyiket a Találkozás, másikat a Julius Caesar (Székesfehérvári Vörösmarty Színház) előadásának. A radiocafé különdíját a Nagyvárosi fények (Játékszín) kapja.

 

GRATULÁLUNK A DÍJAZOTTAKNAK!

A bejegyzés trackback címe:

https://aharmadiknaponalegnehezebb.blog.hu/api/trackback/id/tr7318253689

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása