A CEU ügye és határtalan hatásai
2017. április 14. írta: stephy-alias:Nászta Katalin

A CEU ügye és határtalan hatásai

A tanulás célja a tudás, a tudás alkalmassá tesz a dolgok megértésére, a dolgok megértése kötelez a dolgokba való beleszólásra. A politika is a dolgok közé tartozik.

Ha a kertész a tudását nem használná fel a kertészet politikájában, nem élne meg semmilyen növény, zöldség, emberi eledelre való. Öncélú tudásra semmi szükség. Arra való, hogy éljünk vele.

De már ez is olyan tudás, ami meghaladja azok felfogó képességét, akik csak fogyasztani akarnak. Úgyhogy szószaporítás nélkül: tanulni kell, a tanulást nem lehet kalitkába zártan kezelni. A felhasználási útmutató pedig, a kezelés módja a Bibliában van leírva. Ehhez is kell tudni. Pld, legalább olvasni.

Aki a tudáshoz vezető utat támogatja, annak meg kell köszönni.

Aki a tudást rossz célokra, emberellenes célokra akarja felhasználni, azt meg kell akadályozni.

Nem a pénzzel van baj, hanem azzal, amire használják.

De hogy még azért a tudásért is, ami tönkretette az embert, miközben olyan sok gyönyörűséget szerzett neki, ilyen megveszekedetten kell harcolni – bizonyítja, hogy a tudásnak üdvözítő tulajdonsága nincs. Csak mankó. De rászorulunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://aharmadiknaponalegnehezebb.blog.hu/api/trackback/id/tr412425501

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása