Kicsi barátunk nálunk szomorkodó kis szobra
2017. július 19. írta: stephy-alias:Nászta Katalin

Kicsi barátunk nálunk szomorkodó kis szobra

dobolyi_gyula_faszobra.jpg

                                                                                 (Dobolyi Gyula alkotása)

Nem akarok szomorúakat írni. Mégis, mikor megtelek szeretettel nehéz lesz a szívem. Nehezebb, mint amikor nem szeretek. Mintha a fájdalom is a szeretethez tartozna.  Mikor vidám vagyok, boldog, nevetek, tréfálkozom, csupa gyönyörűségnek érzem a napot, de nem olyankor szeretek igazán. Mikor elsötétül a tekintetem, a fények megereszkednek, mintha fátyollal rejtenék idegen szemek elől, amit érzek - annyira szeretek, hogy fájok is kicsit. Enélkül nem is lenne igazi. Szomorúsággal csipkézett. Törékeny, sebezhető, kiszolgáltatott, elveszíthető, félresöpörhető. Bármit tehetsz vele, nem ellenkezik. Hagyja. Ha bele is hal. Ha belehal, akkor is. Annyira szeret.

Őriz, pedig már távol jársz tőle. Emlékszik rád, ahogy vagy. Elenged, ha menni akarsz, de két karja kitárva. Hogy ha akarsz visszatalálhass.

Befejezhetetlen mondatokat lehet csak írni, mert sosincs vége, sosem fogy el.

2017-07-19

 

A bejegyzés trackback címe:

https://aharmadiknaponalegnehezebb.blog.hu/api/trackback/id/tr4312675337

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása