Tényleg nincs sok hátra...
2009. január 07. írta: stephy-alias:Nászta Katalin

Tényleg nincs sok hátra...

Egyre inkább terjed az, amit az Ige az utolsó idők jeleinek nevez: kevélység, háládatlanság, kérlelhetetlenség, rágalmazás, a jónak nem kedvelése, vakmerőség.

Ezekről azt mondja az írás:(2 Tim 3:1-9), hogy tanulnak, de az igazság megismerésére soha nem juthatnak el, ellene állnak az igazságnak, megromlottak elméik, hitre nézve nem becsületesek.

Most is azt mondom: nem a csodák visznek be Isten országába, hanem a hit, aminek alapja az igének való engedelmesség. Ez pedig nincs igeismeret nélkül. A csodák követnek, ha követnek, de nem ezek a védjegyei a hívő életnek.

Pál így folytatja ebben a levélben:

"Te pedig követted az én tanításomat, életmódomat, szándékomat, hitemet, hosszútűrésemet, szeretetemet, türelmemet, üldöztetéseimet, szenvedéseimet... ... te maradj meg azokban, amiket tanultál és amik reád bízattak, tudván kitől tanultad. És hogy gyermekségedtől fogva tudod a szent írásokat, melyek téged bölccsé tehetnek az üdvösségre a Krisztus Jézusban való hit által.

A teljes írás Istentől ihletett és hasznos a tanításra, a feddésre, a megjobbításra, az igazságban való nevelésre. Hogy tökéletes legyen az Isten embere, minden jó cselekedetre felkészített." 2 Tim 3:10-17

Ezek nem csak Pál szavai, hanem Isten igéi is! "Mert Istenből szólunk - mondja egy másik helyen. (2 Péter 1:21;1 Tim.2:13;Gal 1:11;1 Kor.2:4;10)

Nagyon fontos tanítása az Igének, hogy a bűn mirajtunk nem uralkodik. "Mert nem vagyunk törvény alatt, hanem kegyelem alatt. Róma 6:14.

"Azért mi nem olyanok vagyunk, mint sokan, akik meghamisítják az Isten Igéjét, hanem tisztán, sőt szinte Istenből szólunk az Isten előtt Krisztusban."

"Mert ha a kárhoztatás szolgálata dicsőséges, mennyivel inkább dicsőséges az igazság szolgálata?" 2 Kor.3:9

"Annakokáért, mivelhogy ilyen szolgálatban vagyunk, amint kegyelmet nyertünk, nem csüggedünk el; hanem lemondtunk a szégyen takargatásáról, mint akik nem járunk ravaszságban, és nem is hamisítjuk meg az Isten Igéjét, de a nyilvánvaló igazsággal kelletjük magunkat minden ember lelkiismeretének az Isten előtt!." 2 Kor. 4:1-2.

A bejegyzés trackback címe:

https://aharmadiknaponalegnehezebb.blog.hu/api/trackback/id/tr81862844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása