Isten a törvény fölött van!
2009. május 12. írta: stephy-alias:Nászta Katalin

Isten a törvény fölött van!

Máté első fejezetében ,Jézus Krisztus nemzetségtáblázatában az "elődjeit" sorolja fel az Ige. Pld:

Egyik közülük Boáz volt, aki Obedet Ruthtól nemzette, akiről tudjuk, hogy Moábita lány volt, nem izraelita. Vagy Dávid Salamont Bethsabétól nemzette, aki más (Uriás) felesége volt. Dávid is apjának (Isai) legmegvetettebb fia volt.

Először látom az igében, hogy a szív a legfontosabb. Nem azt jelenti, hogy a legjobb döntések születnek belőle, de mégis, ez az út vezet Istenhez.

A szívedre hallgatsz, és vétkezel, mint Dávid, de Salamon lesz belőle. A szív útján lehet eljutni Istenhez. A törvény azért van, hogy meglásd, milyen nem lehetsz. De ha a szíved követed, és óhatatlanul összetörik egyszer, akkor meglátod az Istent. Aki ezt az egészet azért tervezte így, hogy eljuthass Hozzá, felismerhesd Őt. Mert Ő a szíveden keresztül tud megszólítani téged, mert a szívedet akarja. A többit, téged, - te vagy a "többi" - a szíved fogja hozzávinni.

"Adjad fiam a te szívedet nékem, és a te szemeid az én utaimat megőrizzék." Péld. 23:26

Ezért mondja a bűnös nőről is, hogy:

"Néki sok bűne bocsáttatott meg, mert igen szeretett; akinek pedig kevés bocsáttatik meg, kevésbé szeret." Lukács 7:47

Hatalmas erő van ebben a két igében! Sokan beleszületnek úgymond az Istentiszteleti alkalmakba, már a szüleik is ide hozták őket vasárnaponként, tudták Istent az eszükkel, de a szívük távol állt Tőle. Egész hitük csak betanított emberi parancsolat. Mert az Isten megismerése a szívünkön keresztül történik.

Hogy is van ez? Ami a legjobban érdekel, ami a leginkább foglalkoztat, azzal van tele a szíved. Arra mész. És amikor majd kiderül számodra, hogy nem ér semmit, akkor majd keresni fogod az Istent. És akkor meg is találod. A bűnös nő teljes szívéből volt bűnös. Szerette, amit csinált, egy darabig. Ezért jöhetett rá, hogy bűnös. Ezért szerette jobban az Urat a többieknél, mert tudta, milyen mély veremből hozta fel őt az Úr. Ezért volt tele hálával a szíve az Úr iránt. Mert előtte kiderült önmaga számára is, mekkora tág teret engedett a szívében más, szentségtelen dolgoknak. Aki csak egy kicsit vétkezik, úgymond, az azt gondolhatja, hogy ő jobb a többinél. Prédikálhatsz neki, hogy így meg úgy. Ő tudja, hogy nem paráználkodott, nem lopott, stb. "Csak" kicsit irígykedett, "csak" kicsit szemtelenkedett, stb. De nem érezhette át mélységében azt a távolságot, elválasztottságot az Úrtól, a Rendtől, a Tisztaságtól, a Szeretettől, az Igazságtól, mint az, aki teljesen alámerült ezekben.

Jó olvasni, táplálkozni Isten Igéjével. Megerősíti a szívet.

A bejegyzés trackback címe:

https://aharmadiknaponalegnehezebb.blog.hu/api/trackback/id/tr161116439

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása