...de jó!...
2009. június 09. írta: stephy-alias:Nászta Katalin

...de jó!...

Az Úr könyörülő!

"De mikor a mi megtartó Istenünknek jóvolta és az emberekhez való szeretete megjelent,

Nem az igazságnak cselekedeteiből, amelyeket mi cselekedtünk, hanem az ő irgalmasságából tartott meg minket az újjászületésnek fürdője és a Szent Szellem megújítása által,

Melyet kitöltött ránk bőséggel a mi megtartónk Jézus Krisztusunk által;

Hogy az ő kegyelméből megigazulván, örökösök legyünk az örök élet reménysége szerint." Titus 3:4-7

Ez teljesen felszabadított a minap megint! Mennyire élő az Ige! Nem hagy úgy, ahogy vagy!

Be kell vallanom, sokkal többet ér, mint, amikor bárki azt mondja nekem: nagyon szeret téged az Úr. Többet ér az Úr szava, mert abban van hatalom és erő. Legalábbis nekem. És ebben semmi kárhoztatás nincs senki felé, egyszerűen engem így szerkesztett az Úr, hogy az Ő szavára indulok be... A többi szó csak Felé terelgethet legfeljebb, de az igazán élő víz, amitől felüdülök, az az Úr beszéde. És ha van valaki, akit ez ugyanúgy érint, akkor nagyon tudok vele együtt örvendezni! De ehhez kell a csend, kell az elcsendesedés, hogy meghalljuk az Úr szavát a bensőnkben.

Volt régebb egy olyan kis tanítás, hogy van belső fülünk, és igazán azzal halljuk meg az Úr hangját.

Bár csak tudnék mindig elhallgatni, hogy meghallhassam Őt a bensőmben.

Azt írja az Úr nekünk,(2.Korinthus 10:5) hogy ejtsük foglyul a gondolatainkat. Mennyire fontos ez! Hogy ne kalandozzanak el veszélyes területekre, ahol becsaphatóak vagyunk, hanem igazítsuk az odafelvalókhoz, törődjünk az Isten akaratával, szabjuk az Úr szerint az életünket, és ezért mi vagyunk a felelősek.

Pld. mikor eszembejut néha egy-egy régi, még újjá nem született életemből való gonosz dolog, amit elkövettem, nem hagyhatom sokáig "legelni" rajta a gondolataimat, mert elvisznek az Úrtól. El kell változtatnom a gondolkodásomat az Úr szerintire. Akkor még azt sem tudtam, hogy van szellemvilág. Nem tudtam, hogy fel kell öltöznöm a szellemi fegyverzetet. Imádságban. És akkor aszerint élhetek, járhatok, kelhetek, mert van védelmem, van erőm az Úrtól. Ezt (is)jelenti az Ige ismerete és a neki való engedelmesség.

Határozottan meg lehet tapasztalni, hogy ha felöltöd ezeket a fegyvereket (Efézus 6:11-20) akkor könnyebb lesz az Úr dolgaira gondolnod, és az ő akarata szerint járnod.

A bejegyzés trackback címe:

https://aharmadiknaponalegnehezebb.blog.hu/api/trackback/id/tr301173060

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsotza 2009.06.20. 10:34:11

Szervusz! Az Igefórumról "Találtalak" meg. Köszönöm bátor Írásaidat,-így tovább! Isten áldása legyen Rajtad,Szeretteiden-és Blogodon! Szeretettel:Zsoca (Kovács Zsolt)

stephy-alias:Nászta Katalin · http://aharmadiknaponalegnehezebb.blog.hu 2009.06.21. 20:19:55

@Zsotza: Nagyon örülök, hogy olvas még valaki engem! Megkérhetlek, emlékeztess arra, honnan ismerjük egymást? Azt sejtem, hogy azonos az "alap". De azért mégis...
stephy(Nászta Kati)
süti beállítások módosítása