Nem a magamé vagyok.
2009. július 31. írta: stephy-alias:Nászta Katalin

Nem a magamé vagyok.

A kijelentés a legfontosabb. Feltűnt nekem, hogy akkor, amikor az Úr Jézus itt volt a földön, Péter mégis az Atyától kapott kijelentést a szellemében az Úr Jézus felől!

Az ószövetségi időkben is mindig az Isten személyes kijelentése folytán lehetett megismerni Őt. Erről tanuskodik Mózes, a próféták, mind.

És az újszövetségi időkben sincs ez másképp. Tehát az, hogy hiszel, azért van, mert az Úr kijelentette magát neked. Ez az Ő szuverén döntése, választása, tehát neked ezzel kezdened kell valamit!

Kijelenti, hogy Ő VAN, Ő az Úr Jézusban eljött ide, az IGE által közölte, mi az Ő akarata, tehát az IGÉT kell közvetíteni az emberek felé, mert ez az Ő akarata.

És milyen IGÉT? Mindig a kijelentettet. Az aktuálisat. A mait. Ahogyan a manna se volt másnapra ehető, csakis aznapra szólt, az Úr beszéde is mindig élő és aktuális és elevenbe vág.

(Álmomban főpróbát tartottak a hívők, és mindenki fehér ruhában énekelt, dicsőítette az Urat. Csak én voltam utcai ruhában és hátul mentem át a termen, a fehér ruhás hívők mögött...)

Hát ezért van szükség a napi közösségre az Úrral, a testvérekkel, az Igével, ezért vetjük alá magunkat az Úrnak, és tartjuk alázatban a lelkünket, szellemünket, mert MINDENT KEGYELEMBŐL KAPTUNK, ÉS NEM A MAGUNKÉI VAGYUNK. Nem az határoz meg, milyen dolgunk van itt a földön, hanem az Úr Jézussal való személyes kapcsolat, és a testvérekkel való közösségvállalás.

Érted "jómagam"?

Azt is mondta valaki álmomban nekem, hogy a megrekedést a hallgatás is okozza...

A bejegyzés trackback címe:

https://aharmadiknaponalegnehezebb.blog.hu/api/trackback/id/tr61279006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása