Az Isten dolgait csak Isten Szelleme ismeri (1.Kor.2:10/b)
2009. augusztus 17. írta: stephy-alias:Nászta Katalin

Az Isten dolgait csak Isten Szelleme ismeri (1.Kor.2:10/b)

Mostanában újfent előtérbe került a kérdés: mikor születik újjá az ember?

De szerintem nem is ez a lényeg, hanem, hogy anélkül nem lehet keresztény az ember!

Az Úr Jézus azt mondta-mondja, hogy szükséges nekünk újjászületni víztől és szellemtől. Enélkül nem mehetünk be Isten országába.

Röviden: a vízkeresztség a bűneink bocsánatára történik, és ezt hitnek kell megelőznie, tehát hallani kell róla.

Másodszor: a Szent Szellemtől való újjászületés a szolgálathoz szükséges, mert nélküle nem megy.

Egyszerűen lehetetlen.

A Szent Szellem ajándékait megelőzik a gyümölcsök.

Akik test szerint járnak, nem lehetnek kedvesek Isten előtt. Ezért van szükség a Szent Szellem keresztségre, a Szellem vezetésére, hogy halljuk az Úr hangját, ami éppen a mi életünkre nézve aktuális.

A Szent Szellem Isten mélységeit is kutatja, és segítségünkre van, hogy azt kérjük, amit kell kérnünk. Különben nem tudjuk, mit és hogyan kell kérnünk.

Az Úr Jézus azt mondja, hogy lesznek olyanok, akik majd azt mondják neki: Uram, Uram hát nem a te nevedben cselekedtünk nagy dolgokat? És akkor Ő azt mondja majd nekik, hogy távozzatok tőlem, sosem ismertelek benneteket.

Erre a Meghökkentő kegyelem c.könyv hívta fel a figyelmem. És Jóbot hozza fel példának, az ő őszinteségét. Ezt nekem is megmutatta már még jó évtizeddel ezelőtt az Úr a Bibliában, hogy fontosabb az őszinte szív, mint hitetlenül szajkózni és megvallani az igéket.

Viszont most még valamire rámutatott: ahhoz, hogy ismerjen bennünket, ki kell tárnunk a szívünket is, de csak azért, hogy mikor befogadjuk Őt, a beszédével együtt, akkor megismerhessük az akaratát, és így összeölelkezzen életünk az Övével. Ha mindig abban a tudatban maradunk, hogy nem érdemeltünk semmit sem tőle, és csupán kegyelemből, szeretetből kaptunk mindent, akkor "nem fuvalkodik fel a szívünk", és mindent megteszünk Érte. De, hogy mit kell tennünk érte, ezt csakis Ő mutatja meg. Ezért van szükségünk a Szent Szellemre, aki megvizsgálja a szellemünket, és megvizsgálja az Isten mélységeit is, hogy azért könyörögjön velünk együtt, amire Isten szerint szükségünk van! Róma 8:26-27; 1 Kor 2:10-12

Nekem ez annyira csodálatos!

A bejegyzés trackback címe:

https://aharmadiknaponalegnehezebb.blog.hu/api/trackback/id/tr681314953

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tünde 2009.08.30. 10:14:36

De ha valaki szereti az Istent, azt már ismeri Isten. (1Kor.8:3)
süti beállítások módosítása