Az élet könyvében beírt nevekről
2010. szeptember 20. írta: stephy-alias:Nászta Katalin

Az élet könyvében beírt nevekről

Az Ó- és Újszövetség együtt érvényes. Ma is. Az ószövetség az új alapja. Isten ószövetségbeli ígéretei közül több még beteljesülésre vár. Ilyen:Isten Izraelnek adott ígérete pld.

Mindezt szombaton írtam, de most közlöm.

" Mondom pedig néktek bizonnyal, hogy vannak az itt állók közül némelyek, kik a halált meg nem kóstolják, mígnem meglátják az Istennek országát."Lukács 9:27;Márk 9:1;Máté 16:28.

Ezt mindhárom evangéliumban a következő előzi meg:

"Ha valaki én utánam akar jőni, tagadja meg magát, és vegye fel az ő keresztjét minden nap, és kövessen engem. Mert a ki meg akarja tartani az ő életét, elveszti azt; a ki pedig elveszti az ő életét én érettem, az megtartja azt. Mert mit használ az embernek, ha mind e világot megnyeri is, ő magát pedig elveszti vagy magában kárt vall? Mert valaki szégyel engem és az én beszédemet, az embernek Fia is szégyelni fogja azt, mikor eljő az ő dicsőségével, és az Atyáéval és a szent angyalokéval."

A Márk 8:37-38 még hozzáteszi:

" Avagy mit adhat az ember váltságul az ő lelkéért? Mert valaki szégyel engem és az én beszédeimet e parázna és bűnös nemzetség között, az embernek Fia is szégyelni fogja azt, mikor eljő az ő Atyja dicsőségében a szent angyalokkal."

A Lukács 9:26 is ugyanazt írja. És a Máté 10:17-42 azt taglalja, hogy a világ gyűlölni fogja a keresztényeket - "És gyűlöletesek lesztek, mindenki előtt az én nevemért; de a ki mindvégig megáll, az megtartatik." (Lukács 10:22)

"Nem fölebbvaló a tanítvány a tanítónál, sem a szolga az ő uránál. Elég a tanítványnak, ha olyan mint a mestere, és a szolga mint az ő Ura. Ha a házigazdát Belzebubnak hívták, mennyivel inkább az ő házanépét?! " (Lukács 10:24-25)

És hogy üldözni fognak minket, de ezt föl kell vállaljuk, ahogy az Úr is. Nem szerethetjük jobban a családunkat, nem félthetjük jobban az életünket, nem tagadhatjuk meg az Urat. Mert akkor Ő is megtagad minket az Atya előtt. Ezekre vár a külső sötétség...

"Valaki vallást tesz én rólam az emberek előtt, az embernek Fia is vallást tesz arról az Isten angyalai előtt; A ki pedig megtagad engem az emberek előtt, megtagadtatik az Isten angyalai előtt. "(Lukács 12:8/b-9).

Az angyalok pedig az aratáskor összegyűjtik a botránkozásokat Isten népe közül. A királyi mennyegzőről, akin nincs mennyegzői ruha, azt a szolgák kivetik a külső sötétségre. (Máté 22:1-14; 13:41).

Az angyalok szolgák. (Zsidó 1:13-14;2:1-4) Állandóan vigyáznunk kell magunkra, hogy fogyatkozásban levőnek ne láttassunk. (Zsidó 4:1).

Még csak az ígéretével bírunk Istennek. A pályát még nem futottuk be teljesen.

"Igyekezzünk tehát bemenni abba a nyugodalomba, hogy valaki a hitetlenségnek ugyanazon példájába ne essék. Mert az Istennek beszéde élő és ható, és élesebb minden kétélű fegyvernél, és elhat a szívnek és léleknek, az ízeknek és a velőknek megoszlásáig, és megítéli a gondolatokat és a szívnek indulatait. És nincsen oly teremtmény, a mely nyilvánvaló nem volna előtte, sőt mindenek meztelenek és leplezetlenek annak szemei előtt, a kiről mi beszélünk." (Zsidó 4:11-13).

Ezért lesznek olyanok, akiknek a neve kitöröltetik az élet könyvéből, bár be van írva még. A cselekedeteink, amik a hitünkről árulkodnak, lesznek megítélve. A ruha, amit a királyi mennyegzőn valaki nem viselt az, amit nem akart felvenni, t.i. a "szentek igazságos cselekedetei".

"Közeledjetek az Istenhez, és közeledni fog hozzátok. Tisztítsátok meg kezeiteket, ti bűnösök, és szenteljétek meg szíveiteket ti kétszívűek. Nyomorkodjatok és gyászoljatok és sírjatok; a ti nevetéstek gyászra forduljon, és örömötök szomorúságra. Alázzátok meg magatokat az Úr előtt, és felmagasztal titeket. " (Jakab 4:8-10)

Ez kiknek szól? Hívőknek, újjászületetteknek, természetesen.

A bejegyzés trackback címe:

https://aharmadiknaponalegnehezebb.blog.hu/api/trackback/id/tr952310027

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása