Péter első levele, (amit a Szent Szellem által írt.)
2010. október 29. írta: stephy-alias:Nászta Katalin

Péter első levele, (amit a Szent Szellem által írt.)

" Mert arra hívattatok el; hiszen Krisztus is szenvedett érettetek, néktek példát hagyván, hogy az ő nyomdokait kövessétek: A ki bűnt nem cselekedett, sem a szájában álnokság nem találtatott: A ki szidalmaztatván, viszont nem szidalmazott, szenvedvén nem fenyegetőzött; hanem hagyta az igazságosan ítélőre: A ki a mi bűneinket maga vitte fel testében a fára, hogy a bűnöknek meghalván, az igazságnak éljünk: a kinek sebeivel gyógyultatok meg." 1 Péter 2:21-24

Nagyon nagyszerű Isten Igéje! Ma reggel azokon elmélkedvén, amiket kommentként hozzáfűztek írásaimhoz, és a legnagyobb kérdésen gondolkodva, ami nem is kérdés, mert egy hívőnek bizonyossága kell legyen benne- ehhez a részhez nyitottam ki a Bibliám: Péter apostol első levele. És kezdtem olvasni.

Magyarázkodhatunk, de itt (is!) annyira világosan le van írva, hogy mi jellemző egy igazi keresztyénre!

Itt válasz van arra a kérdésre, hogy mi az a kiválasztás, hogy a hit kipróbáltatik, hogy elértük a hit célját, a lélek üdvösségét, amiben tökéletesen reménykedhetünk, tehát engedelmes gyermekekként nem kell a mi előbbi kívánságainkhoz szabjuk magunkat, hanem szentek kell legyünk egész életünkben, mert az Atya személyválogatás nélkül ítél, ezért félelemmel - Isten iránti! - töltsük életünket, és a lelkünket meg kell tisztítanunk az igazság iránt, fel kell épülnünk lelki házzá, mert már kegyelmezettek vagyunk, és jót cselekedve kell elnémítanunk a balgatag emberek tudatlanságát, az asszonyoknak engedelmeseknek kell lenni a férjeiknek, akik szintén értelmes módon kell együtt lakjanak feleségükkel, akik gyöngébb edények, az uraknak, főnököknek engedelmeskednünk kell, nem szabad bosszút állnunk semmiféleképpen,

    "Mert az Úr szemei az igazakon vannak, és az ő fülei azoknak könyörgésein; az Úr arca pedig a gonoszt cselekvőkön" 1 Péter 3:12.

    De az egész fejezet nagyon világosan beszél, amiből megállapíthatod, te hol tartasz, és kik a te testvéreid.

    Ezért aztán minden tanítás, ami ezzel ellenkezik - hamis.

A bejegyzés trackback címe:

https://aharmadiknaponalegnehezebb.blog.hu/api/trackback/id/tr412406922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása