Nem vallásos vagyok, hanem hívő, akit az Úr hívott el
2011. január 13. írta: stephy-alias:Nászta Katalin

Nem vallásos vagyok, hanem hívő, akit az Úr hívott el

Öröm van a szívemben. Mert szeret engem az Úr! Tényleg! Spéci engem! És nem azért mert jó lennék, vagy engedelmes vagyok, vagy hiszek neki. Hanem CSAK. Mert így döntött, és eljött értem valamikor jó 2000 évvel ezelőtt. Minden egyéb ráadás.

Azért kértem, hogy költözzön a szívembe, mert elhittem, hogy Ő egy valóságos személy, aki nincs itt most ugyan, mert feltámadása után felment a mennybe, de mégis hall engem és szeret engem, mert hív már nagyon régóta, csak nem volt nyitva a fülem.

Aztán azért merítkeztem be, mert megismertem, hogy ez az Ő akarata, ezzel elpecsételi az elhívásom, és Neki szolgálhatok.

Hogy mikor születtem meg? Nem emlékszem, mert még fel nem foghattam, de már követelőztem, kellett az étel, ital, olvastam az Igét, és kutattam az Ő akaratát rám nézve. Nem az emberekre néztem. Hiszen alig voltak még. Akik voltak se szerették egyforma éhséggel az Igazságot. De nekem fontos volt. Olvastam, faltam mindent, ami Róla szólt.

Biztos jele volt ez annak, hogy újjászülettem.

A Szent Szellem keresztséget, amit a nyelveken szólás követett, hamarabb kaptam meg, mielőtt még a vízkeresztségem megtörtént! És valódi volt! Imádkozom egy nyelven, amit magam nem értek, de Isten érti. És mindannyiszor megerősíti belső emberem, az új teremtést, amikor ezen a nyelven imádkozom.

Ezen az ajtón, amin beléptem, aki maga Jézus Krisztus, nagy szabadság és nagy öröm, és nagy bizonyság vett körül, töltött be a mennyei dolgok felől. Először is TUDTAM, hogy örök életem van. Tudtam, hogy megbocsátotta minden bűnömet. És amennyire tőlem telt, igyekeztem az Ő akarata szerint élni.

Ezt senki sem veheti el tőlem. És ebben szeretném megerősíteni mindazokat, akik hisznek az Úr Jézusban. Hogy bátran bemerítkezhetnek, bátran imádkozhatnak, bátran kereshetik, bátran kérhetik az Ő ajándékait, amiket arra ad, hogy meg tudjunk állni, és szolgálni tudjuk Őt ebben a világban. Nincs ember, aki adhatna nekünk mennyei dolgokat. Nincs ember, aki közénk és az Úr közé állhatna. Ott ahol vagy, akkor, amikor kéred, neked fog válaszolni Isten. Nem kell emberekhez folyamodni azért, amit csak az Úr adhat. A bemerítést ugyan ember végzi a vízbe, de a te szívedben lévő hitre van szükség egyedül hozzá, meg megfelelő mennyiségű vízre. A Szent Szellem pedig a mennyből keresztel meg téged, mikor kéred ezt, és imádkoznak érted.

De soha nem függhetünk egy tanító tanításaitól, vagy egy pásztor pásztorlásától, mert mindannyiunkra érvényes, hogy gyümölcseiről ismerszik meg a fa. Ki hogyan él, mit cselekszik, ez árulkodik a hitéről, nem az, amit mond. Ezért kell ismernünk egymást. Kell törődnünk egymással. És igen, nem vagyunk a világból valóak, bár itt élünk, de mégis van, mert lehet egy olyan reménységünk, amit azoknak, akik nem születnek újjá az Úr Jézus Krisztusba vetett hit által, nem ismernek.

És azért tudok ezekről beszélni, mert tanítványa lettem az Úrnak. Ott ültem a lábai előtt, és ülök most is, és tanulok, és hagyom, hogy vezessen. És Ő mondja, hogy ne emberek vélekedésére, félelmére, bizalmatlanságára hallgassak, hanem Őrá, aki meghalt értem, hogy én is ott lehessek, ahol Ő van most.

Ezért szólok, írok, teszem az Úr dolgát.

És vigyázok, és vigyáznak rám mások is, hogy el ne sodortassam különféle tanítások által.

A bejegyzés trackback címe:

https://aharmadiknaponalegnehezebb.blog.hu/api/trackback/id/tr772580971

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tünde 2011.01.14. 08:21:57

"Nincs ember, aki adhatna nekünk mennyei dolgokat. Nincs ember, aki közénk és az Úr közé állhatna. Ott ahol vagy, akkor, amikor kéred, neked fog válaszolni Isten. Nem kell emberekhez folyamodni azért, amit csak az Úr adhat."

Ámen! Ámen!
Olyan Istent ismertünk meg, és fogadtunk be, aki nincs távol tőlünk, és nem néma. Itt lakik a szívünkben, és szól hozzánk. Belülről övez fel erővel, és a Szentszellem által vezet el minden igazságra. Nincs közbenjáró Jézus Krisztuson kívül az Isten és az ember között.
süti beállítások módosítása