"Legyen hitetek Istenben"
2011. október 12. írta: stephy-alias:Nászta Katalin

"Legyen hitetek Istenben"

Ezt maga Jézus mondta, és így folytatta:

"Mert bizony mondom néktek, ha valaki azt mondja ennek a hegynek: kelj fel, és ugorjál a tengerbe! és szívében nem kételkedik, hanem hiszi, hogy amit mond, megtörténik, meg lesz néki, amit mondott. Azért mondom néktek: Amit könyörgésben kértek, higyjétek, hogy mindazt megnyeritek, és meglészen néktek." Márk 11:22-24

Ezek Jézus szavai Péterhez, a tanítványaihoz.Nekünk. Tehát hit nélkül nincs értelme imádkozni. Isten elé járulni sem érdemes hit nélkül. Ha pedig hiszel, akkor tudd, hogy amit kértél, meglesz, elnyered. Ezért az imádság roppant izgalmas! És a várakozás is, ami azt követi! Az imádság személyes is. Egyedi. Ahogyan mi sem hasonlítunk egymásra. Ezért színes is. És ha társat találunk a vágyainkhoz, amit Isten elé tárhatunk, hatványozódik az ima-potenciálunk, mert a kérés hordozza a beteljesülést, ami megmozgatja a mennyet, kihat a földre, a látható világra, földindulást okoz a szívünkben.

Tegnap befogadta az Urat és megtért egyik testvérünk nővére, akiért legalább 20 éve imádkozunk. Az Úr nem mond le senkiről. Az Úr mindenhatósága, mindenüvé ellátó szemei, hatalma, kegyelme, amiről Szabados Ádám legutóbbi írásában is olvashattam, Vass Albert A funtinelli boszorkány c. regénye kapcsán - nyitotta fel látásom újabb lemezkéjét az Úr NAGYSÁGÁRA. Mindent tud, mindent lát, mindent elvisel - és még mindig vár. És ha teljesen biztos akarok lenni az Úr kegyelmében irántam is, akkor útbaigazításul ott van az Ige:

"És mikor imádkozva megállotok, bocsássátok meg, ha valaki ellen valami panaszotok van; hogy a ti mennyei Atyátok is megbocsássa a ti vétkeiteket. Ha pedig ti meg nem bocsátotok, a ti mennyei Atyátok sem bocsátja meg a ti vétkeiteket" Márk 11: 25-26

Meg kell bocsátanom a hívő testvéremnek és a hitetlen férjemnek is. Nem vállvonogatva mondom, de valóban Isten az, akihez meg kell térni, és önszántunkból. Amíg az ember más után vágyik, mással is tölti a szívét, hiába minden. Majd, ha megutálja azt, ami utálatos Isten szemében is, megtér. Elég annyi, ha én már látható módon nem szeretem azt, amit régen. Ez a legjobb igehirdetés egy feleség számára a férje felé.

" Hasonlóképen az asszonyok engedelmeskedjenek az ő férjöknek, hogy ha némelyek nem engedelmeskednének is az ígének, feleségük magaviselete által íge nélkül is megnyeressenek; Szemlélvén a ti félelemben való feddhetetlen életeteket." 1 Péter 3:1-2

A bejegyzés trackback címe:

https://aharmadiknaponalegnehezebb.blog.hu/api/trackback/id/tr293296612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsolt520 (Kovács Zsotza Zsolt) · http://zsotza.blogspot.com 2011.10.13. 17:59:34

>>" Tegnap befogadta az Urat és megtért egyik testvérünk nővére, akiért legalább 20 éve imádkozunk. "<<

Óriási győzelem ez!
Hatalmas dolog az is,hogy nem Adtátok fel.

Sajnos, a "hit", és "hinni" szavak is elvesztették a tiszta, szakrális értelmüket.
Sokszor mondják: "hiszek a nemzetemben / lelkészemben / csapatomban ... stb..
Pedig a Szentírásban a hit szorosan összekapcsolódik az imádattal.

spearwort 2012.09.20. 18:09:22

"Ezért az imádság roppant izgalmas!"

ez olyan szép.

"Az imádság személyes is. Egyedi. Ahogyan mi sem hasonlítunk egymásra. Ezért színes is. És ha társat találunk a vágyainkhoz, amit Isten elé tárhatunk, hatványozódik az ima-potenciálunk, mert a kérés hordozza a beteljesülést, ami megmozgatja a mennyet, kihat a földre, a látható világra, földindulást okoz a szívünkben."

Annyira szépen leírtad. És annyira igaz. Bár mindig e körül forogna az agyunk.

stephy-alias:Nászta Katalin · http://aharmadiknaponalegnehezebb.blog.hu 2012.09.20. 20:08:56

Milyen isteni, hogy újra a figyelmembe került ez az írás! Én írtam? Teljesen hihetetlennek tűnik! Ezt a bennem lakozó Szent Lélek íratta, azt hiszem. Ezért a dicséret is Őt illeti.
Emlékezz, Nászta Kati!!!

spearwort 2012.09.21. 07:45:04

mosoly. Hát igen. Vagyunk néhányszor így, hogy Szent Lélek szól általunk. Annyira tetszett, hogy gondoltam idézem is a blogomba :). De legalábbis kiírom magamnak. Többször elolvastam. Mi csináltunk egy imakéréses füzetet, és hagytunk bőven helyet benne. Odaírjuk, ha teljesült a kérés. De még azt is, ha aztán valamiért a probléma visszajött és megkeressünk magunkban milyen bűn miatt lehetett, bűnbánatot tartunk. Nagyon szépen megadja az Úr a kéréseinket, a még lehetetlennek tűnőket is, és olyan jó látni, visszamenőleg is, hogy jé! hihetetlen teljesítette az Úr. Valóban roppant izgalmas, az imádság. :) Mint az élet. Nekem csak egy bajom van, nem merek kérni. :) Mármint magamnak. :)Nem tartom szükségesnek, hogy bármit is kapjak. De ha belegondolok, sokkal bátrabbnak kellene lennem ebben is. Márcsak azért is, hogy örüljünk és örvendezzünk.

stephy-alias:Nászta Katalin · http://aharmadiknaponalegnehezebb.blog.hu 2012.09.21. 21:29:30

Az önvizsgálat nagyon jó. Régen nálunk is így működött.
És azt is tanácsolták, hogy írjuk le egy füzetbe, amit kérünk. Sőt, bibliaiskolát is végeztünk. Nagyon jó volt!
süti beállítások módosítása