új eget és új földet...
2011. november 17. írta: stephy-alias:Nászta Katalin

új eget és új földet...

Általában úgy gondolok Jézus Krisztusra, mint egy emberre, aki az emberekért halt meg. De Ő a mindenség Királya, Fiú-Isten és azt jelenti ki róla az Ige( és ez Ő Maga), hogy minden általa lett, és semmi nem lett nélküle. A bűn megrontott mindent, nem csak az embert. A földet, állatokat, mert bűnössé lett Istennel szembeni engedetlensége miatt. Ezért pusztítja el majd az Isten az egészet, és teremt új eget és új földet. De előbb bemutatja milyen lett volna, ha az első emberpár nem vétkezett volna. Ha engedtek volna Neki. Mindezt a mennyei törvényszék előtt.

Mert pere van az Úrnak, ahol Ő a Bíró, a teremtményei a vádlottak (de az egész teremtés kigúnyolt ), a vádló pedig a sátán.

Az egész mindenségnek újjá kell születnie. Vajúdik a föld is - így beszél róla az írás. Vajúdik az egész teremtés. Mi csak ezt látjuk - ha látjuk, - meg az ember szenvedéseit a bűn és Isten haragja miatt, de vajúdik az egész mindenség.

A helyreállítás sorrendje olyan, mint a törvényszék előtti per során a védekezés, a bizonyítékok felsorakoztatása az ügyvéd részéről, aki a vádlottat védi, menti, igazolja. A mi ügyvédünk a Szent Szellem. De a per sokrétű.

Az igazságszolgáltatás megtörtént. Az engedetlenség elvette méltó büntetését, halállal lakolt. Ezt szenvedte el az Úr Jézus. Kifizette az árat. De a helyreállítás még korántsem ért véget. Az igazságszolgáltatásnak csupán egy része történt meg. Már amennyit mi látunk belőle.

Az ítélet ki lett hirdetve. Az Ige írja, hogy előbb az övéin kezdi el. (1 Péter 4:17) A vád: engedetlenség. Szófogadatlanság. Hitetlenség. Isten hazuggá nyilvánítása az ember részéről.

Isten megbüntette a lázadó angyalokat. Kivetette őket vezérükkel együtt a mennyből. Isten kiűzte az embert is az Éden kertjéből. Az engedetlenség, hitetlenség, a bűn miatt. A földet is megátkozta az ember miatt. Mert földből vétetett, abból a földből, amit az Úr teremtett a maga dicsőségére.

Minden test megrontotta útját Isten előtt. Az emberek, az állatok is. Megromlott az egész világ, mert ellene szegült Istennek. Ezért is nyög, vajúdik azóta is. A sátán nem csak Istent, az egész teremtett világot, Isten alkotását is gúnyolja, vádolja, hitegeti és elhiteti.

A per még zajlik. Isten, a Mindenható, az Igazságosság a legfőbb akadályt, a bűnt, lázadást, engedetlenséget félreállította Fia által. Gondoskodó, gondviselő szeretete ráébresztette az embert, hogy mi a probléma, mi a gond: a bűn. Ezért adta a törvényt.

Az emberrel kezdte a megváltói munkát, mert az embert szerezte társul magának a helyreállításban. Munkatársául teremtett minket. Ehhez előbb meg kellett szabadítania bennünket. Elnyertük büntetésünk (a bűneink miatt roskadoznak tagjaink, öregszünk, betegszünk), de a Fia, Jézus Krisztus megváltott bűneink következményeitől is - és lehetőségünk van újra és sokkal inkább az Úr munkatársaivá válni, abban a küzdelemben, ami most is tart, aminek a kimenetele már eldőlt, mert Jézus Krisztusban mindenek újjá lettek. De ehhez HITRE van szükség. Arra, hogy elhiggyük Isten SZAVÁT.

Amit annak idején megtagadott az ember ÁDÁM, de az ember JÉZUSban Isten megváltó ígérete IGENNÉ ÉS ÁMENNÉ LETT.

A hit ez egyetlen fegyverünk. A harc zajlik. A per folyik, de a győzelem biztosított. Helyreállítja az Úr az embert, utána a földet és az eget.

Hogy az első teremtést halálra ítélte, azzal mutatta meg, hogy Jézus Krisztus már nincs itt a földön. Kárhoztatta ezt a világot az Ő emberi testében. Nem itt és most lett király. Az országa nem földi. Az uralkodása sem földi, nem látható.

A helyreállításnak csupán egy része a földi ezer éves királyság ideje, amikor emberek, állatok meg fogják tapasztalni milyen az isteni békesség. De annak is vége szakad majd, mert a megromlás a földet is érintette - tele van megölt emberek vérével, sóhajával, panaszával, becsapott, kifosztott, bántalmazott emberekkel, akik miatt is nyög az egész teremtés.

A kimenekülés útját egy keskeny ajtón adta meg Isten az embernek: ez maga Jézus Krisztus. Egy embernyi ajtó. Csak egyenként lehet átmenni rajta. De át lehet. Ehhez csupán hitre van szükség - hitre abban, amit Isten, az Atyánk értünk tett Fiában, Jézus Krisztusban, a Szent Szellem által. Utána helyreállítja majd a földet is. A mennyei per eldőlt. A törvényszék előtt bizonyítást nyert Isten igazságossága, kegyelme, szeretete. A Fiú megváltotta és a Szent Szellem bebizonyította Isten igazságosságát, kegyelmét, szeretetét. A bűn elnyerte, elnyeri büntetését, a helyreállítás, az új teremtés megtörténhet.

Már meg is történt.

Mi csak időben látunk, gondolkozunk, de Isten az örökkévalóságban létezik - ami számunkra ismeretlen.

Ahogy az idők kezdetén már Isten elhatározta: megváltja az embert, eldöntötte, és meg is történt ez Fiában, aki társa a teremtésben, úgy a helyreállítás is megtörtént, az új ég és új föld is készen van Istenben.

Ahogy minden Istennel kapcsolatos dolgot HIT által tudunk átvenni, ezt is és mindent HIT által tudunk megérteni. Ezért mondja az ÍRÁS: hit nélkül lehetetlen Istennek tetszeni. Azt hiszem az ember legfőbb feladata hit által minél jobban megismerni Istent. Közeledni Hozzá, hogy Ő is közeledjen.

A bejegyzés trackback címe:

https://aharmadiknaponalegnehezebb.blog.hu/api/trackback/id/tr683388967

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása