a szeretetről
2011. november 23. írta: stephy-alias:Nászta Katalin

a szeretetről

Az Úr kegyelme végtelen az Őt félők iránt. Ez biztos. Ezért térhet vissza Hozzá mindig az ember.

Nem akarok filozofálni most, csak írom, ami jön. Fáj a közömbösség is. Olyan sokan vannak, akik szenvednek valamiképpen. Hívők is. Még akkor is, ha öröme van az Úrban. Attól még fáj neki ez-az. És nem kellene eltagadni, lekicsinyelni, bagatellizálni ezeket. Vagy azzal elintézni, majd az Úr kiment belőle. Persze. De addig is szükségem van a szeretetedre, együttérzésedre, testvérem. Ki adhat, ha nem te, akiben ugyanaz a szív dobog, mint bennem?

Végül mind megöregszünk, ha nem is gondolunk rá. Ha nem is akarjuk. És nehezebb lesz a tűrés, nehezebb az alkalmazkodás. Fárad a szeretet is. Csak szeretettel lehet megolajozni. És nem baj, ha sírsz, vagy búsulsz, vagy tanácstalankodsz a másikkal. A fontos, hogy együtt vagy vele testben-lélekben. Meghallgatod, megérted, együttérzel vele.

Ma láttam egy lányát egyedül nevelő anyát, aki sokat ölelte, símogatta kislányát. Nem szégyellte kimutatni, mennyire szereti. És a gyermek azzal hálálja meg, hogy jól tanul. Színötös. 11 éves. Az anyuka mindenbe beavatja, megbeszél vele, anyagiakat is. Nagyon jó.

Biztos vagyok benne, hogy ez a gyermek meg fogja érteni az anyját, mikor felnő, akkor is. Mert szerették.

A szeretet sokkal teherbíróbbá tesz, mint amire magadtól képes lennél. Ha szeretnek, mindenre van erőd. Ha szeretsz, mindenre van erőd.

Ismerem őket, mióta a gyermek megszületett. Az anyuka tele volt lelkesedéssel, hittel, csillogott a szeme, többre akarta vinni, munka mellett tanult, diplomázott, pedig már gyermeke is volt. Mára sötétebb tónusú a tekintete. Érettebb a szeretete. Már a szeme is nehéz ragyogású. De erőt merít mindig abból a szeretetből, amit a lányával egymás iránt éreznek.

A szeretet mindennél erősebb.

Csak meg ne szégyenüljünk, mikor újra eljön, ELŐTTE.

Igazándiból azt a szeretetet fogják megmérni, ami bennünk van. Kiben mekkora, akkora benne az Isten. Picit parafrazálva.

A bejegyzés trackback címe:

https://aharmadiknaponalegnehezebb.blog.hu/api/trackback/id/tr723407132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsolt520 (Kovács Zsotza Zsolt) · http://zsotza.blogspot.com 2011.11.25. 10:36:46

Talán az idei legerősebb,legszemélyesebb Post itt a Blogon! Természetesen lájkoltam!
Az egyik kulcs-gondolat a számomra:

>>" Nem akarok filozofálni most, csak írom, ami jön. Fáj a közömbösség is. Olyan sokan vannak, akik szenvednek valamiképpen. Hívők is. Még akkor is, ha öröme van az Úrban. Attól még fáj neki ez-az. És nem kellene eltagadni, lekicsinyelni, bagatellizálni ezeket. Vagy azzal elintézni, majd az Úr kiment belőle. Persze. De addig is szükségem van a szeretetedre, együttérzésedre, testvérem. Ki adhat, ha nem te, akiben ugyanaz a szív dobog, mint bennem? "<<

Számomra a Biblia azért is vonzó, mert páratlanul őszinte. Nincsenek elhallgatva a legnagyobb ősök,és hősök butaságai,bűnei,botlásai sem. Bátran kiönthették a szívüket,panaszkodhattak,ha mélyponton voltak, Jahveh ÚR Isten nem szórt villámokat a megfáradt, megkeseredett emberekre.
Talán a gyengeség, a teherbírás,az elfogadás hiánya lehet az oka,hogy az "erősebb" keresztények bunkósbotnak használt Biblia-idézetekkel csapdossák a "gyengébbeket",- mindezt "szeretetből, A_Názáreti_Jézus_Nevében"!

Isten adjon bölcsességet,tapintatot a krisztusi szeretet megéléséhez, továbbadásához!

Zsolt520 (Kovács Zsotza Zsolt) · http://zsotza.blogspot.com 2011.11.25. 11:18:09

Egy testvérnőben, aki szintén olvasta ezt a Postot, ezek a gondolatok fogalmazódtak meg:

>>" A kereszténység egyik legnagyobb hibája, hogy nem mer gyenge lenni.
Ha bajban vagyunk, tagadjuk, mert akkor azt hihetik rólunk, hogy nincs hitünk.
Én egyszer nagyon rossz lelki állapotban voltam.
Nem vágytam másra, mint a másik kedvességére,figyelmességére,
törődésére, és ezt el is mondtam,hogy erőtlen vagyok, és megfáradt....
Erre kaptam egy könyvet, a hit erősségére vonatkozóan. :o(
Akkor megértettem, hogy mi hiányzik közülünk.
A bátorság, az elfogadás. "<< - Kóta Ildikó
süti beállítások módosítása