Természetfölötti vezetés
2012. január 03. írta: stephy-alias:Nászta Katalin

Természetfölötti vezetés

A hit Isten ajándéka. A cselekedetek a hit gyümölcsei. És a látás az engedelmesség következménye.

Isten kiválasztotta saját népe közül Józsefet, a világ bölcsei közül hármat és a világ megvetettjei közül is pár pásztort. Istennek minden kijelentése prófétikus. Így hirdette ki kegyelmét az egész világ számára. A kijelentések, feladatok a választottjainak szólnak, (József, Mária), az üdvösség pedig minden népnek, nemzetnek, rendű és rangú embernek, akik hisznek, hogy örök életük legyen.

Látták az angyalok, dicsőítették Istent a bölcsek, a pásztorok és befogadták a népe közül a választottai, hogy példát mutassanak, mint kell befogadni az Igét.

Isten "vezetése" természetfölötti. A feladat, amit ránk bízott, természetfölötti. Ezért az erő is, amivel elvégezhetjük, természetfölötti.

József hívő zsidó volt, Mária is, nyitott fülük és szívük volt az Isten hangjára, engedelmesek voltak, József elvette Máriát, éjjel felkeltek, mikor szólt az angyal, elvándoroltak, majd visszajöttek, mikor újabb parancsot kaptak.

Ez a természetfölötti vezetés.

A pásztorokat, bölcseket is természetfölötti módon vezette Isten a Megváltó bölcsőjéhez.

A bejegyzés trackback címe:

https://aharmadiknaponalegnehezebb.blog.hu/api/trackback/id/tr853515597

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása