"Ideje van a keresésnek és ideje a vesztésnek; ideje a megőrzésnek és ideje az eldobásnak." Préd. 3:6
2015. július 10. írta: stephy-alias:Nászta Katalin

"Ideje van a keresésnek és ideje a vesztésnek; ideje a megőrzésnek és ideje az eldobásnak." Préd. 3:6

Vannak dolgok, viták, helyzetek, amibe méltatlan belevegyülni. Vagy ott kell hagyni minél előbb, miután kiderült, értelmetlen, mert nincs belátásra való törekvés a partner részéről. 

Az Úr Jézus nem vitatkozott. Kijelentett. Pál is csak küldetése elején tette, és csak rövid ideig, az athéniakkal, mert annyira vájtfülűek voltak. De nem sokan bírtak hinni közülük. Ott kell hagyni az ilyeneket.

Persze, rossz. Mert épp az értelmesebbje marad ki, de hát az Úr nem aszerint hív el, mennyire vagyunk okosak. A szívünket nézi, kéri, cseréli ki, és ad helyette újat. Minden a szívvel kezdődik és a szívvel is végződik. Ha értelmesebb vagy az átlagnál, akkor is, végül a szív szava dönt. Ha gyönyörködhetsz is megtért szívűek társaságában az értelmesek eszmecseréiben, hamar megcsömörlik a meddő vitáktól még az újszülött szív is. Enyhülésre vágyik. Csendes szeretetre. Fegyverletételre. Megbékélésre.

Nem kell lemondani az észről, de fel kell tudni ismerni mindennek az idejét. Időben kell kiszállni. 

Prédikátor könyve 3. fejezet: 1-8

 

A bejegyzés trackback címe:

https://aharmadiknaponalegnehezebb.blog.hu/api/trackback/id/tr867614406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása