"Mert bizony mondom néktek, míg az ég és a föld elmúlik, a törvényből egy jóta vagy egyetlen pontocska el nem múlik, amíg minden be nem teljesedik." Máté 5:18
2020. március 22. írta: stephy-alias:Nászta Katalin

"Mert bizony mondom néktek, míg az ég és a föld elmúlik, a törvényből egy jóta vagy egyetlen pontocska el nem múlik, amíg minden be nem teljesedik." Máté 5:18

"Mert szinte megelevenedünk, ha ti erősek vagytok az Úrban.

Mert milyen hálával is fizethetünk az Istennek ti érettetek, mindazért az örömért, amellyel örvendezünk miattatok a mi Istenünk előtt?! MIkor éjjel-nappal nagy buzgón esedezünk, hogy megláthassuk a ti orcátokat, és kipótolhassuk a ti hitetek hiányait.

....

Mert tudjátok, milyen parancsolatokat adtunk néktek az Úr Jézus által. Mert ez az Isten akarata, a ti szentté lételek, hogy magatokat a paráznaságtól megtartóztassátok; hogy mindeniktek szentségben és tisztességben tudja bírni a maga edényét. Nem kívánság gerjedelmével, mint a pogányok, akik nem ismerik az Istent; hogy senki túl ne lépjen és meg ne károsítsa valamely dologban az ő atyjafiát: mert bosszút áll az Úr mindezekért... mert nem tisztátalanságra, hanem szentségre hívott el minket az Isten. Aki azért megveti ezeket, nem embert vet meg, hanem az Istent, aki Szent Lelkét is közlé velünk. ... És becsületbeli dolognak tartsátok, hogy csendes életet folytassatok, saját dolgaitoknak utána lássatok, és tulajdon kezeitekkel munkálkodjatok, amiként rendeltük néktek; hogy a kívülvalók iránt tisztességesen viselkedjetek, és semmi szükséget ne érezzetek."

/Thessalonikabeliekhez írt első levél 3:8-10; 4:2-12/

 

Hányszor toltuk félre Isten Igéjét! Én is

 

"Mindenkor hálaadással tartozunk az Istennek, atyámfiai, ti érettetek, amiképen méltó is, mivelhogy felettébb megnövekedék a ti hitetek, és mindnyájatokban bővölködik az egymáshoz való szeretet; 

Annyira, hogy mi magunk dicsekszünk veletek az Isten gyülekezeteiben, a ti kitartástok és hitetek felől, minden üldöztetéstek és szorongattatástok között, amelyeket szenvedtek; 

Bizonyságául az Isten igazságos ítéletének, hogy méltóknak ítéltessetek az Isten országára, amelyért szenvedtek is.

Mert igazságos dolog az az Isten előtt, hogy szorongattatással fizessen azoknak, akik titeket szorongatnak; Néktek pedig, akik szorongattatok, nyugodalommal mivelünk együtt, amikor megjelenik az Úr Jézus az égből az ő hatalmának angyalaival,

Tűznek lángjában, ki bosszút áll azokon, akik nem ismerik az Istent, és akik nem engedelmeskednek a mi Urunk Jézus Krisztus evangéliumának,

Akik meg fognak lakolni örök veszedelemmel az Úr ábrázatától, és az ő hatalmának dicsőségétől,

Amikor eljő majd, hogy megdicsőíttessék az ő szenteiben, és csodáltassék mindazokban, akik hisznek (mivelhogy a mi tanubizonyságunknak hitele volt tinálatok) ama napon.

Mivégből imádkozunk is mindenkor ti érettetek, hogy a mi Istenünk méltóknak tartson titeket az elhívásra, és töltsön be titeket a jóban való teljes gyönyörűséggel, és a hitnek hathatós munkálásával,

Hogy dicsőíttessék meg a mi Urunk Jézus Krisztusnak neve tibennetek, és ti is őbenne, a mi Istenünknek és az Úr Jézus Krisztusnak kegyelméből."

/Pál Thessalonikabeliekhez írt második levele 1:3-12/

 

 

Ha ezeken túlrágtad magad, és még el bírod olvasni azt is, amit én teszek hozzá, akkor folytasd az olvasást. Ha nem érdekel, kattints nyugodtan el. 

Azt is megmondta az övéinek előre, hogy az utolsó idők nehezek lesznek. Mindig az érdekelt mindenkit, mik a jelei az utolsó időknek. Már akkor, amikor még itt volt a földön. Senki nem gondolta a követői közül, hogy ilyen sokáig fog tartani a kegyelmi idő. Senki.

De minden szava beteljesedik. Látható az egész világ számára. Azt mondta: eljön az az idő, amikor senki sem adhat-vehet, csak akin a fenevad bélyege van. 

Mindenki azt kutatta-kutatja, mi lesz az a bélyeg, mit jelent a 666, mit az, hogy emberi szám. Máig nem egyértelmű. De az világosan látszik, hogy egyre kevesebb szabadsága van az embernek. Egy parányi vírus elég ahhoz, hogy százezreket eltöröljön a föld színéről. És bezárulnak az ajtók, elhal az élet... Nem volt még ilyen, hogy az egész világ leálljon. 

 

"És akkor majd megjelenik a bűn embere, a veszedelem fia, aki ellene veti és fölébe emeli magát mindannak, ami Istennek vagy istentiszteletre méltónak mondatik, annyira, hogy maga ül be mint Isten az Isten templomába, Isten gyanánt mutogatva magát." 2.Thess.2:3-4

 

Olvasd tovább te a bibliából.

 

Hiszem, hogy ma még meg lehet térni Hozzá.

És ez azt jelenti, hogy teljes szívedból megbánsz minden bűnt, amit elkövettél Isten ellen, amikor a saját fejed után éltél, 

engedelmeskedsz a szavának: megkeresztelkedsz, ami azt jelenti, hogy alámerülsz a vízben, ami teljesen ellep, bemutatva így az angyaloknak, akik figyelnek, hogy teljesen azonosulsz Krisztus halálával, és mikor feljössz a vízből megtörténik az újjászületésed, ettől kezdve új teremtés leszel, akire rászáll a Szent Lélek és elpecsételt gyermekévé leszel az Atyának, testvére az Úr Jézus Krisztusnak, aki elsőszülött a halottak közül, akié minden hatalom, tisztesség, dicsőség, hódolat, hála, imádat.

Végül: a Prédikátor, bölcs Salamon könyvének utolsó fejezetét idézem ide:

 

Örvendezz a te ifjuságodban, és vídámítson meg téged a te szíved a te ifjúságodnak idejében, és járj a te szívednek útaiban, és szemeidnek látásiban; de megtudd, hogy mindezekért az Isten tégedet ítéletre von!
2. 
Vesd el a haragot a te szívedből, és vesd el a gonoszt a te testedből; mert az ifjúság és a hajnal hiábavalóság.
3. 
És emlékezzél meg a te Teremtődről a te ifjúságodnak idejében, míg a veszedelemnek napjai el nem jőnek, és míg el nem jőnek az esztendők, melyekről azt mondod: nem szeretem ezeket!
4. 
A míg a nap meg nem setétedik, a világossággal, a holddal és csillagokkal egybe; és a sűrű felhők ismét visszatérnek az eső után.
5. 
Az időben, mikor megremegnek a háznak őrizői, és megrogynak az erős férfiak, és megállanak az őrlő leányok, mert megkevesbedtek, és meghomályosodnak az ablakon kinézők.
6. 
És az ajtók kivül bezáratnak, a mikor is a malom zúgása halkabbá lesz; és felkelnek a madár szóra, és halkabbakká lesznek minden éneklő leányok.
7. 
Minden halmocskától is félnek, és mindenféle ijedelmek vannak az úton, és a mandolafa megvirágzik, és a sáska nehezen vonszolja magát, és kipattan a kapor; mert elmegy az ember az ő örökös házába, és az utczán körül járnak a sírók.
8. 
Minekelőtte elszakadna az ezüst kötél és megromolna az arany palaczkocska, és a veder eltörnék a forrásnál, és beletörnék a kerék a kútba,
9. 
És a por földdé lenne, mint azelőtt volt; a lélek pedig megtérne Istenhez, a ki adta volt azt.
10. 
Felette nagy hiábavalóságok, azt mondja a prédikátor, mindezek hiábavalóságok!
11. 
És azonfelül, hogy a prédikátor bölcs volt, még a népet is tudományra tanította, és fontolgatott, és tudakozott, és írt sok bölcs mondást.
12. 
És igyekezett a prédikátor megtudni sok kivánságos beszédeket, igaz írást és igaz beszédeket.
13. 
A bölcseknek beszédei hasonlatosak az ösztökéhez, és mint a szegek, erősen le vannak verve a gyülekezetek tanítóinak szavai; melyek egy pásztortól adattak.
14. 
Mindezekből, fiam, intessél meg: a sok könyvek írásának nincs vége, és a sok tanulás fáradságára van a testnek.
15. 
A dolognak summája, mindezeket hallván, ez: az Istent féljed, és az ő parancsolatit megtartsad; mert ez az embernek fődolga!
16. 
Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen az.

A bejegyzés trackback címe:

https://aharmadiknaponalegnehezebb.blog.hu/api/trackback/id/tr8315542866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása