A Jelenések könyvében említett hét gyülekezetről szóló igék egyik tanítása
2020. június 14. írta: stephy-alias:Nászta Katalin

A Jelenések könyvében említett hét gyülekezetről szóló igék egyik tanítása

kristofek_nalunk-3.jpg

 Különféle tanításokkal van tele a feje a hívőknek. Ezért a sok gyülekezet. Így alakulnak ki a dogmák, amiket hitetlenek neveznek dogmáknak, holott csak valamikor teljes meggyőződéssel kialakult formák, szokások, amelyek kiürültek.

A Jelenések könyve egyik, ha nem a legszigorúbb könyve a Bibliának. Ehhez sem hozzátenni, sem elvenni nem szabad. (Jel.22:18-19)

Egy kompakt, teljes egész kijelentés, ami Isten Szent Fiától, magától az Úr Jézustól származik. Jól kell érteni. A hét gyülekezetben különféle szokások alakultak ki, de nem a szokások volt a fő probléma. Megnevezi a bajt egyenként, mindegyiknél. Volt, és van baj. Nem az a baj, hogy hét van belőlük, hanem hogy mind a hétben volt hiba. Egyetlent nem ítél el, a gyengét, az erőtlent, a filadelfiait, aki minden erőtlensége mellett mindvégig szerette, hű volt az Úrhoz. (Jel. 3:7-13) 

Fontosak a cselekedetek az ítélet (jutalom) szempontjából, de a hűség és a szeretet mindent visz, überel, felülír. 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://aharmadiknaponalegnehezebb.blog.hu/api/trackback/id/tr3815808414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása