Az ember képe Istenről mesél
2013. április 17. írta: stephy-alias:Nászta Katalin

Az ember képe Istenről mesél

Utolérni a gondolataimat, ez a művészet. Aztán nyakoncsípni őket és rögzíteni, hogy el ne fussanak. Ez a munka. Ez az izzadtságos része. Nem lehet kikerülni, sajnos.

Szóval tegnap azt találtam mondani, hogy az antiszemitizmus akkor szűnne meg, ha minden zsidót kiirtanának, ehhez azonban ki kellene irtani az egész emberiséget, mert mindenki zsidó tulajdonképpen. Aztán megijedtem, hogy túl nagyot mondtam. Nagyjából, tettem hozzá, kis túlzással. de szöget ütöttem a fejembe. Elhatároztam, hogy utánajárok ennek a gondolatomnak. Most nem hagyom meglépni...

Azt tudjuk, ugye, hogy Ádámot Isten teremtette, egy célból, aminek Ádám nem tett eleget. Így kiűzte őket az Édenből, Ádám gyerekei közül aztán Séth ágán ismerhetjük meg Ádám  nemzetségét, egészen Noéig. Noé történetét is ismerjük, azt is tudjuk, hogy ekkor pusztította el az addigi emberiséget özönvíz által az Úr, csupán Noé maradt meg három fiával, s azok feleségeivel, no meg a sajátjával. Újra benépesült a föld. A három fiútól népesült be a föld.  Sém, Khám és Jáfet az emberiség özönvíz utáni ősei, és tudományos bizonyítékok vannak rá, hogy Sém leszármazottai a zsidók. Nagyon leegyszerűsítve. Sémtől származik Ábrahám, akit kihívott az Úr, és megígérte neki, hogy nagy néppé teszi. Ábrahám fiai: Izmael és Izsák. Izsáktól származik Ézsau és Jákob, akit maga Isten nevez Izraelnek, és azóta is így szólítjuk Istent: Ábrahám, Izsák és Jákob Istene.  

És aztán eljött Jézus Krisztus, aki  Ábrahám, Izsák, Jákob... és Mária vonalán lépett be Isten Fiaként, Istenként az emberiség életébe, történelmébe, és Megváltója lett az embernek. Zsidónak született. Akkor Isten zsidó? Bizony az is. És aki az ő népét bántja, az Ő szeme fényét bántja. De nem attól zsidó Isten, hogy Jézus a zsidók közé jött, hanem attól isteni származású a zsidó nép, hogy el lett különítve egy szent és határozott célra Istentől, hogy az emberiség számára bemutassa a Szerető és Teremtő Istent. 

Tehát, aki ki akarja irtani a zsidókat, Istent szeretné kiiktatni az életből, Istent, aki maga az Élet. 

Ezt csakis Isten ős ellensége kívánja. De nem teheti, mert már semmi ereje nincs, csupán a hazugsága hatalmával tart fogságban még sokakat - az ördög, a sátán, a pusztító, a vesztő, aki már mindent elveszített, és irigysége és dühe az Isten képmására teremtett emberekből akar minél többet magával ragadni a pusztulásba. Nem emberbaráti szeretetből, hanem Isten iránti gyűlöletéből.

Tehát, aki antiszemita, az Istent nem szereti. És aki bárkit ki akar irtani a földről az ugyancsak Istent nem szereti. Mert igaz ugyan, hogy Isten Izraelt választotta el a többi néptől különleges és hatalmas feladatra, de épp azért, hogy a többiek is megismerjék Őt! Izrael ebben elbukott, de épp azért jött el maga Isten, Jézus Krisztusban, először az övéi közé, (akik elégtelenre vizsgáztak a feladatból), majd mindannyiunk közé. Jézus Krisztus beteljesítette küldetését, és megváltotta az emberiséget, hogy aki hisz Őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen ott, ahol Isten van, Ővele együtt. 

Ilyen módon mindenki Istentől származik, mert Isten mindenkire kiterjesztette a kegyelmét Fia által. Csak élni kell ezzel a kegyelemmel. Ez az üzenet. Mert aki már tudja, hogy örök élete van, nem fogja arra pazarolni az idejét, hogy másokat gyűlöljön ezért vagy azért.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://aharmadiknaponalegnehezebb.blog.hu/api/trackback/id/tr425230758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása