Ízelítő a feltámadás erejéből
2013. szeptember 03. írta: stephy-alias:Nászta Katalin

Ízelítő a feltámadás erejéből

2013-09-03

Ami megállít, az a hamis keresztény mentalitás. Ne akarj kitűnni, ne akarj híres lenni. És ezért visszafojtottam mindazt, ami kiemelt volna a többiek közül.

Minek önéletrajzot írni? Ezzel is ki akarsz tűnni. Ezek mind emberről szólnak, akik ugyanolyan esendőek, mint te. Olvasd az Igét. Az Istenről szól, az megváltoztat, az majd elidegenít a világtól, és úgy élsz majd közöttük, mintha nem is élnél. És csak azokat fogja vonzani ez a létforma, akiket Isten elhívott. Micsoda kitüntetés!  Valóban az. Kiváltság. De ahogy visszamerészkedsz a „kádba”, amiben az emberiség fortyog, elhomályosodik ez a látásod, és hamar elmerülsz velük együtt, miközben azt hiszed, boldogan lubickolhatsz, rád már nem a földi szabályok érvényesek.

Ha az üdvösséget meg lehet nyerni, el is lehet veszteni. Meg kell tanulnunk megőrizni az ajándékot. Erről szól a keresztény tanítás. És ez nem istenkáromlás, ez nem azt jelenti, hogy cselekedettel kiérdemelheted valamiképpen azt, amit az Úr Jézus kereszthalála megszerzett számodra. De ha nem lenne feladatod, akkor ezek az igék hiányoznának a Bibliából:

-          „igyekezem, hogy el is érjem” Fil. 3:12

-          „őrizkedjetek a gonosz munkásoktól” Fil 3:2

-          „az üdvözítő kegyelem… arra tanít minket, hogy… mértékletesen, igazán és szentül éljünk a jelenvaló világon” Titus 2:11-12

-          Isten országába „mindenki erőszakkal tör” Lukács 16:16,   stb.

 

Az egész Biblia CSELEKVÉSEKET, TÖRTÉNÉSEKET BEMUTATÓ IGÉK SOROZATA. És mindezeket az a hit generálja, amivel Isten iránt van az ember. Isten SZAVA iránt. Ha nem olvasok senkitől semmit, csak a Bibliát, erre akkor is rájövök, mert minden ember, akinek nyitott szíve és füle van, azért értelmes, hogy felismerje ezt. Istent megismerni azt jelenti, rájönni arra, hogy mi vagy ki tesz boldoggá. A cselekedeteink, amikor tehetünk valamit valakiért, valamiért, maga a tény, hogy cselekedhetünk, szerzi, okozza, kelti bennünk azt a felülmúlhatatlan érzést, bizonyosságot, hogy élünk, hasznosak vagyunk, van értelme annak, amit csinálunk. És EZ ISTEN. Isteni. ISTEN egyik meghatározó tulajdonsága. Mivel belőle vagyunk, csak Rá hasonlíthatunk.

A megtérés ezt az elfeledett „képmásunkat” igyekszik megismerni, megtalálni, és MARADÉKTALANUL megtalálható Krisztusban. Amit Ő cselekedett az TELJES, TÖKÉLETES CSELEKEDET volt. Mert tudjuk, hogy minden valamirevaló tettünkbe kicsit bele is halunk, hát Ő megtette ezt, teljesen meghalt, és teljesen feltámadt! A mi erőnk is mindig megújul, mikor teszünk valamit csak úgy, a „jézus nevében”, semmit érte nem várván, ismerős, nem? Mikor a másik örömére cselekszel, nem a magadéra, te olyat „kapsz”, ami felülmúlja azt, amit te szereztél neki.

 Ez az ízelítő a feltámadás erejéből.

A bejegyzés trackback címe:

https://aharmadiknaponalegnehezebb.blog.hu/api/trackback/id/tr595492903

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Móklis 2013.09.04. 10:26:57

Milyen gyönyörű, robosztus kifejezés ez: feltámadás ereje! Mégis, talán nem túlzás azt írni, hogy legtöbben, megvetik. Élni akarnak, nem feltámadni. A feltámadás útjába állt az élet. Aki ragaszkodik az élethez, meghal, "a halálból (pedig) élet támad". : ))

stephy-alias:Nászta Katalin · http://aharmadiknaponalegnehezebb.blog.hu 2013.09.04. 11:30:41

Igen. Élni akarnak, nem feltámadni.
Nem vagyunk mi rokonok véletlenül? :)))

stephy-alias:Nászta Katalin · http://aharmadiknaponalegnehezebb.blog.hu 2013.09.11. 06:08:06

Kedves Móklis, volt-van bennem egy keserű íz a bejegyzésed miatt.
Meggyőződésem, hogy Isten tökéletes akarata, hogy jól érezzük magunkat itt a földön,de ne ragaszkodjunk megveszekedetten ehhez az élethez, hiszen ez csak árnyéka a mennyeinek. Viszont ha az árnyék rossz, akkor az eredetire se vágynánk. Tehát az én olvasatomban, ha szeretem az Urat nem azt jelenti, hogy gyűlölöm ezt az életet, amit azért kaptam, hogy Őt dicsőítsem alatta. Nem meghalni akarok, hanem élni, minden porcikámmal. És bár van bennem egy hatalmas vágy Utána, ez nem zárja ki annak egészséges megélését, ami-aki vagyok itt a földön.
Azt hiszem, ha elsodródunk a meghalni akarók táborába, nem sok embert vonzunk Istenhez. Ha meg átesünk a hejehujahaj életfelfogásba mindenkit elriaszthatunk. A keskeny középút talán az a pengeél, amivel a saját életünket végigtáncoljuk - hol örömmel, hol bánattal, de mindig reménységgel, hogy minden "ideigvaló"...

Móklis 2013.09.16. 10:32:48

Azt hiszen nem lehet kérdés, Kati, hogy mindenkit, aki Valóban Krisztushoz jön, az Atya vonz. A keresztény élet is élet, egy másfajta, mely különbözik a világitól, és így nem alternatívája a világi életmódoknak, nem egy, a sokfajta lehetőség közül, hanem teljesen más. Krisztus által, Krisztusban, az Ő életét éljük. Engem nem vonz a keresztény élet, aki/ami vonz, nem ebben a világban van, Krisztus vonz, és azok, akik az Övéi, akik nem e világból valók, így élek keresztény életet.
süti beállítások módosítása