2014
2014. január 01. írta: stephy-alias:Nászta Katalin

2014

Arra gondoltam..., és kinyitottam a példabeszédeknél a Bibliát. Mert olyan jó és tiszta ez a könyv. Életvezetési tanácsok. 

És íme, mit találtam:

"Az igazaknak gondolatjaik igazak; az istentelenek tanácsa csalás." Péld. 12:4

Igen, kicsit régies a Károli-féle nyelvezet. Mégis tiszta. 

Azt gondoltam, amit gondolok nem ér semmit, csak az Ige igaz.

És lám: az Ige azt mondja, hogy az igazak gondolatai igazak.

Ezért hát igaznak kell lenni.

De nincs egy igaz sem a földön, ezt is a Biblia mondja.

De azt is, hogy vannak megigazultak, akiket megigazítottak, sőt folyamatosan igazítanak.

Kik ezek? 

Ezek azok, akik szüntelen keresik az Urat.

De hát ha már megtalálták? 

Még jobban meg akarják ismerni, találni, szeretni, hinni Neki, hinni Benne.

Ezek azok, akik keresik és meg is találják az igazságot, akiknek a gondolatai igazak, mert attól fogva már nem a magukét keresik, hanem azét, aki őket megigazította, megigazítja, és folyton... 

Ezek azok, akik nem magukat tartják megigazultnak, hanem a másikat, aki szintén keresi az igazságot, miközben már megtalálta, de csak egy részét...

Ezért meg is hallgatják a másikat, nem nézik le, nem vetik meg, mert keresik az igazságot, aki szétosztotta ajándékait az emberek között. 

Igen, egy igazság van s ez Jézus Krisztus. 

Még akik nem veszik figyelembe Őt, azoknak is minden értékes gondolatuk Belőle fakad. 

Ezzel kívánok boldog új évet mindenkinek.

Olvassátok bölcs Salamon példabeszédeit, mert igen tiszta, igen jó!

Hálás vagyok Istennek, hogy magyarnak születtem, hogy itt élek, hogy megismerhettem azokat az embereket, akikkel az életem útján találkoztam. Formáltak, formálódtam, csiszoltak, csiszolódtam.

Hálás vagyok a helyért, ahol élek, az éghajlatért, a hegyekért, dombokért, virágokért, fákért, állatokért. Igen, még a szomszédokért is. Talán nem ölelek mindenkit a keblemre, de mindaz, ami körülvesz engem gazdagított, nekem tündökölt, engem épített. 

Azt mondja az Úr: elégedjetek meg azzal, amitek van. És hát annyi mindenünk van, hogy el sem bírunk vele. Mert enyém az utcán szembejövő ember mosolya, a bennem bízó emberek hálája, az engem olvasók érdeklődése, és engem alakít az is, ami kellemetlen, ami nem esik jól, ami nem tetszik.

Egy indiai bölcsességet tett föl a face-re Alföldi Róbert, ami egy szó: elmúlik. Ez az orvosság minden fájdalomra, örömre, gondra, félelemre. És ezt is Istenből veszi a bölcs: Ez a világ elmúlik, és annak minden kívánsága is. A folytatás viszont elmúlhatatlanságot ígér azoknak, akik Isten akaratát cselekszik. 

Jók ezek az ünnepek. Valami lezárul, valami elkezdődik, az élet lüktetését érzem, ahogy újra útnak lehet indulni. Mert ez véges egyedül, hogy szabad akaratból útnak indulhatsz, tehetsz valamit.

Hát tegyünk, amíg lehet.

BOLDOG ÚJ ESZTENDŐT KÍVÁNOK MINDENKINEK!

A bejegyzés trackback címe:

https://aharmadiknaponalegnehezebb.blog.hu/api/trackback/id/tr355719609

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hild 2014.01.02. 02:56:32

Köszönöm, kedves Katinka a gondolataidat, amik a te érett hitedből születtek.
Öröm volt olvasni, felüdítette a lelkem.
Magdus

stephy-alias:Nászta Katalin · http://aharmadiknaponalegnehezebb.blog.hu 2014.01.02. 07:14:18

Örülök, ha így van. Bizony, hosszú az út, és minden szakasznak meg van a maga sajátossága. Ezért sem lehet az ember felettébb büszke magára. Minden fel- és alhang nélkül. Szívesen venném, ha még olvashatnám a véleményed.
süti beállítások módosítása