Érted szólok, nem ellened
2017. június 03. írta: stephy-alias:Nászta Katalin

Érted szólok, nem ellened

Nem vagyok katolikus. Reformátusnak kereszteltek, de nem gyakoroltuk a vallást. Szocialista időket éltünk, Isten kérdése fel sem merült.

Hogy hitre jutottam végül egy fiatalembernek köszönhető, aki beszélt nekem Jézusról, aki a Fiú, Istenről, aki az Atya,  a Szent Szellemről, aki elvezet minden igazságra. Értelmesen, izgalmasan, vonzón. Pont úgy, ahogy hozzám kellett. Pedig nem ismert.

Aztán megtanultam, hogy Isten nincs ott a hatalmas templomokban, nincs az üres szertartásokban, és gyűlöli a képmutatást. Megismerkedtem a kereszténység történetével. És nem csak azzal. A Biblia elmesélte az egész mindenség keletkezését és a történelemből mindazt, ami a vele való kapcsolatban fontos. Erről szól mind a hatvanhat könyv, hogyan és milyen kapcsolat alakul ki Isten és ember között, kik a főszereplők, mi történt és mi történik ezután. Ennél izgalmasabb könyv nincs a világon. Olvasásához nem kellett engedélyt kérni senkitől, tanulmányozni lehetett, hinni lehetett a benne írottaknak, szabadon.

Persze a földrengések megtörténtek bennem, hiszen kiderült egy csomó dologról, hogy utálatos, és egy csomóról, hogy kedves Isten szemében. Az embereket nem osztályozta, nem tett különbséget bőrszínük, testi tulajdonságaik alapján köztük, egyedül a hit mércéjét kell kiállni előtte. Az „aki” kezdetű mondataival mindenkit beölel a vele való kapcsolatba, és ki is zár a mondat jelentésétől függően. Nem személyválogató, Károli Gáspár szóhasználatával élve. Ezért nincs is nagyszerűbb olvasmány az Ő szavainál. És olyan egyszerű, hogy még a bolond se téveszti el – írja. És igazat mond. Benne van mindennek az Alfája és Omegája. Megnevezi mindezt egy személyben, akiről az egész világ hallott, akinek a híre eljutott a föld széléig. Ő Jézus, a Krisztus. A Messiás. A Megváltó. Immánuel, aki velünk van. Minden megnevezése egy tulajdonságát testesíti meg, ami nem csak egy szimpla fogalom, hanem valóságos. Mint, amikor a papírról életre kel a vers, a dal megszólal és élni kezdi önálló életét. Ilyen és ez Ő. A Szavai. Hittel kelted életre a magad számára. Egyszerű, mint a pofoncsapás. Ha bízol bennem, meglátod, mondja. És úgy van. Én megláttam.

Ezért tudom, hogy aki csak egy kicsit hozzátesz, vagy elvesz abból, amit Ő állít, magára hoz veszedelmet. T.i. meghazudtolja Istent.

Nincs másra szükséged, csak az Ő szavaira. Hallhatóak. Figyelj csak... „Aki hisz énbennem, ha meghal is él...,  ...Én vagyok az élet és a feltámadás..., ... Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok...” Ezek az Úr Jézus Szavai. „... és én megnyugosztlak benneteket...”

Próbáld ki.

A bejegyzés trackback címe:

https://aharmadiknaponalegnehezebb.blog.hu/api/trackback/id/tr1712562137

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása